Asa facea bunica mea tocanita de pui si fac si eu cand am pui de casa si este tare gustoasa .
Se transeaza puiul si se spala .
Curatam zarzavaturile , le spalam si le taiem cubulete.
Intr-o cratita de 4 l. punem uleiul la incins si asezam carnea , amestecam pana se rumeneste putin . Adaugam ceapa , morcovul , telina , pastarnacul si amestecam pana devine ceapa sticloasa.
Punem 2 cani de apa calda peste carne cat sa o acopere , lasam sa fiarba incet aproximativ 30 de minute.
Intre timp facem o ingrosala din faina si lapte .
Taiem frunzele de telina si patrunjel .
Punem ingrosala peste carne , sare si piper dupa gust si amestecam .Lasam sa mai fiarba aproximativ 15 minute amestecand mereu .
La final presaram frunzele de telina si patrunjel .
Se serveste calda cu mamaliga .
Pofta buna !!!
1
Se poate adauga la sevire in farfurie smantana.
2
Se poate servi cu salata de rosii si castraveti , salata verde sau muraturi .