Am invatat sa fac aceasta ciorbita de la sotul meu .
La inceput nu mi-a prea placut , cu timpul a devenit una din preferatele mele .
O fac de sarbatori de obicei dar si cand avem pofta de o ciorbita delicioasa .
Se pun oasele de vitel la fiert si se spumeaza pana supa devine limpede.
Punem burta la fiert cu un pic de otet si schimbam apa de cate ori este nevoie pentru a nu mai avea burta miros specific .
Strecuram supa de oase si curatam oasele de carne pe care o taiem feliute .
Punem supa din nou intr-o oala si adaugam zarzavatul .
Cand legumele sunt fierte strecuram supa si blenderuim legumele.
Taiem burta fideluta .
Intr-o oala de 10 litri punem supa de legume , legumele blenderuite , burta taiata fideluta si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute.
Intre timp amestecam galbenusurile cu smantana , 2 linguri otet de pe ardei si mujdeiul de usturoi strecurat in prealabil . Punem doua trei polonice de supa semi racita peste compozitie si omogenizam .
Luam supa de pe foc si amestecam cu galbenusurile si smantana .
Daca este nevoie mai adaugam smantana si otet dupa gust.
Servim fierbinte cu ardei iute .
Pofta buna !!!
1
se poate cali morcov in ulei pentru a da culoare
2
legumele se pot folosi la salata de boeuf