Pui pe pat de cartofi

de delia64 in Pui, 25 Mar 2014 | 3954 vizualizari

 

Fac des pui la cuptor pentru ca le place copiilor tare mult .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mare
  • 1 mar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 4 linguri untura
  • 1 capatana usturoi
  • 1 cana apa
  • 2 kg. cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe pat de cartofi:

Se spala puiul ,  se unge cu o lingura untura si se condimenteaza cu sare , piper ,boia si usturoiul pisat  ,marul se introduce in pui.

Ungem tava cu untura si asezam puiul la mijlocul tavii.

Spalam cartofii si -i taiem felii .

Asezam cartofii in tava de jur imprejurul puiului.

Condimentam cartofii cu sare si piper dupa gust . 

Punem o cana de apa peste cartofi , acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava  la cuptorul incalzit la 180 de grade .Dupa aproximativ 45 de minute inlaturam folia si mai lasam puiul la cuptor pana se rumeneste frumos .

Se servaste cald cu mujdei de usturoi .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se poate stropi puiul cu vin dupa ce se inlatura folia

2

marul copt in pui da o savoare deosebita preparatului

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe pat de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor