Taiem feliile de paine cubulete, la fel si sunca sau salamul, respectiv rosiile. Intr-un bol amestecam bine ouale cu laptele si sare dupa gust. Punem un strop de ulei intr-o tigaie neaderenta. Punem cubuletele de paine. Peste asezam cubuletele de sunca sau salam si pe cele de rosii. Deasupra...
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute.
Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le lasam deoparte.
Punem in robot usturoiul, painea inmuiata si stoarsa de apa, carnea tocata, 2 oua,...
Biscuitii ii punem in robot si ii maruntim. Untul il topim si asa cald in turnam peste biscuiti. Amestecam bine si tapetam o forma de tort cu folie transparenta. Asezam biscuitii si presam bine. Dam la rece. Un acest timp pregatim crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Topim...
Aluatul de chiftele se pregateste foarte rapid. Avem nevoie de un robot de bucatarie. Inmuiem painea in putina apa si o stoarcem bine. O punem in robot alaturi de restul ingredientelor (cu exceptia uleiului). Pornim robotul si trebuie sa obtinem o pasta omogena. Cu mana formam chiftelele. Puteti...
Intr-un vas punem 125 ml apa calduta, drojdia si zaharul. Se lasa 5 minute sa se activeze drojdia.
Faina se amesteca cu sarea si restul de apa. Se amesteca bine. Se adauga apa cu drojdia si zaharul, apoi untul. Framantam totul 10 minute. Aceasta operatiune se poate face si cu robotul. Formam o...
Topim ciocolata si untul intr-un vas, apoi lasam sa se raceasca putin. Ouale le mixam cu zaharul pana se spumeaza. Acum adaugam si ciocolata cu untul, topite anterior. Adaugam faina cernuta cu cacao si praful de copt. Mixam foarte bine totul. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt...
Taiem conopida in buchetele si o spalam bine. Punem apa la fiert intr-un vas. Cand fierbe apa adaugam conopida si lasam sa fiarba. Cat timp fierbe conopida pregatim maioneza. Intr-un bol punem galbenusul si mustarul. Treptat adaugam ulei, pana obtinem o maioneza cremoasa. Apoi adaugam sare...
Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mica. Spalam bine costitele. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici. Intr-un vas punem putin ulei. Adaugam ceapa si norcovii razuiti si le calim cateva minute. Adaugam costitele afumate si 1,3 l apa. Lasam sa...
Pieptul de pui spalat bine si uscat il taiem cubulete. Ceapa curatata o tocam marunt. Morcovul curatat il taiem deasemenea cubulete. Vanata, o curatam, o taiem cubulete si o saram. Intr-un vas punem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa, morcovul si pieptul de pui si le calim 5 minute. Apoi adaugam...
Incalzim cuptorul la 180 grade C. Pregatim prima data aluatul pentru prajitura. Mixam ouale cu zaharul. Apoi adaugam treptat uleiul, mixand mereu. Adaugam alternativ laptele cu faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine. Turnam jumatate din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina...
Punem intr-un bol apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam 15 minute sa se activeze drojdia. Faina o amestecam cu sarea si untul. Adaugam apoi peste faina drojdia si laptele. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Punem aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosop de...
Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele congelate le punem intr-un vas cu 100 g zahar. Le punem pe foc si le lasam sa fiarba 10 minute. Apoi dam amestecul prin strecuratoare, sa scapam de seminte. In siropul obtinut adaugam gelatina. Amestecam sa se dizolve. Apoi mai adaugam cam 100...
Incepem cu prepararea blatului. Untul il frecam bine cu o lingura de lemn, pana se inmoaie. Adaugam zaharul si frecam mai departe pana compozitia devine pufoasa. Apoi adaugam ouale, unul cate unul.
Nu adaugam un alt ou, decat dupa ce cel anterior s-a incorporat. Adaugam faina cu praful de...
Vom incepe cu prepararea caramelului. Punem zaharul si apa intr-un vas, pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu il ardem. Pana se face caramelul, ne apucam si de blat. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Le lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu...
Punem intr-un vas ricotta cu ouale si esenta de vanilie. Amestecam bine, sa se omogenizeze totul. In cutia de la ricotta punem faina, aproape plina sa fie cutia, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam amestecul de faina peste cel cu ricotta. Amestecam bine totul. Intr-o tigaie...
Punem intr-un vas ouale. Le batem bine cu sare. Avem grija sa adaugam mai putina sare, avand in vedere ca si mozzarella e mai sarata. Adaugam salamul si cascavalul cubulete. Amestecam bine. Adaugam porumbul, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Amestecam totul bine. Tapetam o tava de...
Punem pe foc un vas cu apa. Adaugam sare, 1 lingura de unt si o ceapa intreaga curatata. Lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba adaugam spaghetele si le fierbem al dente. Apoi le punem la scurs si inlaturam ceapa. Intr-un alt vas incingem putin ulei. Adaugam baconul cubulete si il rumenim, apoi...
Spalam bine pulpele de pui si le taiem in doua. Le uscam cu un prosop de bucatarie si le saram si piperam. Intr-un vas punem putin ulei la incins. Adaugam pulpele de pui si le rumenim putin pe ambele parti. Adaugam ceapa curatata si tocata marunt. Mai calim 2 minute. Adaugam morcovul curatat si...
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se deschid la culoare. Adaugam uleiul si iaurtul si mixam usor. Adaugam faina cu praful de copt si mixam 5 minute. Adaugam cacao si mixam bine. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C...
Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam restul ingredientelor si framantam aluatul 10 minute. Punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Apoi framantam iar aluatul 1 minut si il asezam intr-o tava mare de chec, unsa cu ulei....
Intr-un vas se topeste jumatate din cantitatea de unt si ciocolata. Se adauga praful de budinca. Se amesteca bine. Adaugam zaharul. Se amesteca bine. Se pune compozitia intr-o tava patrata tapetata cu folie de aluminiu. Se preseaza bine. Intr-un alt vas se topeste restul de unt si ciocolata. Se...
Curatam toate legumele si merele si le spalam bine. Apoi le punem in robot si le facem pasta. Le punem intr-un vas pe foc si fierbem minim 2 ore. Timpul de fierbere depinde si de cat de gros il doriti. La final adaugam condimentele, zahar dupa cat de dulce il dorim, otetul si sare. Lasam sa mai...
Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea mica. Conopida o desfacem bucatele si o spalam. Intr-o oala punem putin ulei si calim ceapa 3 minute. Adaugam morcovul razuit si mai calim 2 minute. Adaugam 4 litri apa. Lasam sa fiarba. Cand da in clocot adaugam conopida....
Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Framantam, dar nu foarte mult, formam o bila pe care o lasam la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie, 30 minute. Apoi intindem aluatul intr-un dreptunghi. La mijloc, oblic, asezam untul...
Spalam bine pieptul de pui si il taiem cubulete. Curatam cartofii si morcovii si le taiem cubulete cat mai mici.
Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o oala si cand s-a incins, adaugam pieptul de pui cubulete. Calim cateva minute. Adaugam ceapa si mai calim 2...
Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu untul si zaharul cam 5 minute. Se adauga ciocolata, pe care o topim in prealabil pe bain-marie. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam nucile macinate. Amestecam din nou. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam bine totul....
Prima data vom pregati aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut
Adaugam faina, sare si untura. Amestecam totul bine si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu un prosop de bucatarie. Lasam sa dospeasca pana isi dubleaza...
Pentru inceput trebuie mentionat ca avem nevoie de pepeni verzi mici. Punem apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba adaugam zaharul, sarea si otetul. Lasam sa dea din nou in clocot. Gustam si mai putem adauga zahar sau sare, dupa gust. Pana fierbe apa spalam bine pepenii si ii taiem in doua si...
Se spala bine orezul. Ceapa se toaca marunt. In ulei calim ceapa cateva minute. Adaugam mixul de legume si mai calim 4 minute. Adaugam 150 ml apa, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba, pana legumele sunt aproape fierte. Apoi adaugam orezul si 450 ml apa. Lasam sa fiarba la foc mic, pana e...
Spalam rosiile, le curatam de pielita si le taiem cubulete cat mai mici. Ceapa o tocam marunt.
Amestecam rosiile cu ceapa, adaugam oul, faina, oregano, sare si piper dupa gust. Cantitatea de faina variaza in functie de cat lichid lasa rosiile, dar aluatul trebuie sa fie destul de moale....
Pizza la tigaie
Taiem feliile de paine cubulete, la fel si sunca sau salamul, respectiv rosiile. Intr-un bol amestecam bine ouale cu laptele si sare dupa gust. Punem un strop de ulei intr-o tigaie neaderenta. Punem cubuletele de paine. Peste asezam cubuletele de sunca sau salam si pe cele de rosii. Deasupra...
Rondele de legume la cuptor
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le lasam deoparte. Punem in robot usturoiul, painea inmuiata si stoarsa de apa, carnea tocata, 2 oua,...
Tort Desi
Biscuitii ii punem in robot si ii maruntim. Untul il topim si asa cald in turnam peste biscuiti. Amestecam bine si tapetam o forma de tort cu folie transparenta. Asezam biscuitii si presam bine. Dam la rece. Un acest timp pregatim crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Topim...
Chiftele din sunca fiarta
Aluatul de chiftele se pregateste foarte rapid. Avem nevoie de un robot de bucatarie. Inmuiem painea in putina apa si o stoarcem bine. O punem in robot alaturi de restul ingredientelor (cu exceptia uleiului). Pornim robotul si trebuie sa obtinem o pasta omogena. Cu mana formam chiftelele. Puteti...
Paine pentru sandwich
Intr-un vas punem 125 ml apa calduta, drojdia si zaharul. Se lasa 5 minute sa se activeze drojdia. Faina se amesteca cu sarea si restul de apa. Se amesteca bine. Se adauga apa cu drojdia si zaharul, apoi untul. Framantam totul 10 minute. Aceasta operatiune se poate face si cu robotul. Formam o...
Negresa Mars
Topim ciocolata si untul intr-un vas, apoi lasam sa se raceasca putin. Ouale le mixam cu zaharul pana se spumeaza. Acum adaugam si ciocolata cu untul, topite anterior. Adaugam faina cernuta cu cacao si praful de copt. Mixam foarte bine totul. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt...
Salata de conopida
Taiem conopida in buchetele si o spalam bine. Punem apa la fiert intr-un vas. Cand fierbe apa adaugam conopida si lasam sa fiarba. Cat timp fierbe conopida pregatim maioneza. Intr-un bol punem galbenusul si mustarul. Treptat adaugam ulei, pana obtinem o maioneza cremoasa. Apoi adaugam sare...
Supa de cartofi cu costite afumate
Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mica. Spalam bine costitele. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici. Intr-un vas punem putin ulei. Adaugam ceapa si norcovii razuiti si le calim cateva minute. Adaugam costitele afumate si 1,3 l apa. Lasam sa...
Tocana de vinete cu piept de pui
Pieptul de pui spalat bine si uscat il taiem cubulete. Ceapa curatata o tocam marunt. Morcovul curatat il taiem deasemenea cubulete. Vanata, o curatam, o taiem cubulete si o saram. Intr-un vas punem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa, morcovul si pieptul de pui si le calim 5 minute. Apoi adaugam...
Prajitura cu branza si banane
Incalzim cuptorul la 180 grade C. Pregatim prima data aluatul pentru prajitura. Mixam ouale cu zaharul. Apoi adaugam treptat uleiul, mixand mereu. Adaugam alternativ laptele cu faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine. Turnam jumatate din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina...
Cornuri sarate
Punem intr-un bol apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam 15 minute sa se activeze drojdia. Faina o amestecam cu sarea si untul. Adaugam apoi peste faina drojdia si laptele. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Punem aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosop de...
Desert "inghetat" de mure si cocos
Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele congelate le punem intr-un vas cu 100 g zahar. Le punem pe foc si le lasam sa fiarba 10 minute. Apoi dam amestecul prin strecuratoare, sa scapam de seminte. In siropul obtinut adaugam gelatina. Amestecam sa se dizolve. Apoi mai adaugam cam 100...
Prajitura cu crema mascarpone si nuttella
Incepem cu prepararea blatului. Untul il frecam bine cu o lingura de lemn, pana se inmoaie. Adaugam zaharul si frecam mai departe pana compozitia devine pufoasa. Apoi adaugam ouale, unul cate unul. Nu adaugam un alt ou, decat dupa ce cel anterior s-a incorporat. Adaugam faina cu praful de...
Clafoutis cu mere caramelizate
Vom incepe cu prepararea caramelului. Punem zaharul si apa intr-un vas, pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu il ardem. Pana se face caramelul, ne apucam si de blat. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Le lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu...
Bulete cu ricotta si vanilie
Punem intr-un vas ricotta cu ouale si esenta de vanilie. Amestecam bine, sa se omogenizeze totul. In cutia de la ricotta punem faina, aproape plina sa fie cutia, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam amestecul de faina peste cel cu ricotta. Amestecam bine totul. Intr-o tigaie...
Chec aperitiv cu porumb si mozzarella
Punem intr-un vas ouale. Le batem bine cu sare. Avem grija sa adaugam mai putina sare, avand in vedere ca si mozzarella e mai sarata. Adaugam salamul si cascavalul cubulete. Amestecam bine. Adaugam porumbul, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Amestecam totul bine. Tapetam o tava de...
Spaghete rapide
Punem pe foc un vas cu apa. Adaugam sare, 1 lingura de unt si o ceapa intreaga curatata. Lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba adaugam spaghetele si le fierbem al dente. Apoi le punem la scurs si inlaturam ceapa. Intr-un alt vas incingem putin ulei. Adaugam baconul cubulete si il rumenim, apoi...
Pulpe de pui in sos de morcovi
Spalam bine pulpele de pui si le taiem in doua. Le uscam cu un prosop de bucatarie si le saram si piperam. Intr-un vas punem putin ulei la incins. Adaugam pulpele de pui si le rumenim putin pe ambele parti. Adaugam ceapa curatata si tocata marunt. Mai calim 2 minute. Adaugam morcovul curatat si...
Prajitura cu iaurt si cacao
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se deschid la culoare. Adaugam uleiul si iaurtul si mixam usor. Adaugam faina cu praful de copt si mixam 5 minute. Adaugam cacao si mixam bine. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C...
Paine cu iaurt si cartofi
Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam restul ingredientelor si framantam aluatul 10 minute. Punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Apoi framantam iar aluatul 1 minut si il asezam intr-o tava mare de chec, unsa cu ulei....
Rocky Road
Intr-un vas se topeste jumatate din cantitatea de unt si ciocolata. Se adauga praful de budinca. Se amesteca bine. Adaugam zaharul. Se amesteca bine. Se pune compozitia intr-o tava patrata tapetata cu folie de aluminiu. Se preseaza bine. Intr-un alt vas se topeste restul de unt si ciocolata. Se...
Ketchup de casa
Curatam toate legumele si merele si le spalam bine. Apoi le punem in robot si le facem pasta. Le punem intr-un vas pe foc si fierbem minim 2 ore. Timpul de fierbere depinde si de cat de gros il doriti. La final adaugam condimentele, zahar dupa cat de dulce il dorim, otetul si sare. Lasam sa mai...
Supa de conopida
Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea mica. Conopida o desfacem bucatele si o spalam. Intr-o oala punem putin ulei si calim ceapa 3 minute. Adaugam morcovul razuit si mai calim 2 minute. Adaugam 4 litri apa. Lasam sa fiarba. Cand da in clocot adaugam conopida....
Croissante cu ciocolata
Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Framantam, dar nu foarte mult, formam o bila pe care o lasam la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie, 30 minute. Apoi intindem aluatul intr-un dreptunghi. La mijloc, oblic, asezam untul...
Ciorba de cartofi cu piept de pui
Spalam bine pieptul de pui si il taiem cubulete. Curatam cartofii si morcovii si le taiem cubulete cat mai mici. Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o oala si cand s-a incins, adaugam pieptul de pui cubulete. Calim cateva minute. Adaugam ceapa si mai calim 2...
Tort clasic de ciocolata
Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu untul si zaharul cam 5 minute. Se adauga ciocolata, pe care o topim in prealabil pe bain-marie. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam nucile macinate. Amestecam din nou. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam bine totul....
Empanadas cu cartofi, sunca si porumb
Prima data vom pregati aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut Adaugam faina, sare si untura. Amestecam totul bine si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu un prosop de bucatarie. Lasam sa dospeasca pana isi dubleaza...
Pepene verde murat
Pentru inceput trebuie mentionat ca avem nevoie de pepeni verzi mici. Punem apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba adaugam zaharul, sarea si otetul. Lasam sa dea din nou in clocot. Gustam si mai putem adauga zahar sau sare, dupa gust. Pana fierbe apa spalam bine pepenii si ii taiem in doua si...
Orez cu mix de legume mexican si cremvursti prajiti
Se spala bine orezul. Ceapa se toaca marunt. In ulei calim ceapa cateva minute. Adaugam mixul de legume si mai calim 4 minute. Adaugam 150 ml apa, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba, pana legumele sunt aproape fierte. Apoi adaugam orezul si 450 ml apa. Lasam sa fiarba la foc mic, pana e...
Chiftele de rosii
Spalam rosiile, le curatam de pielita si le taiem cubulete cat mai mici. Ceapa o tocam marunt. Amestecam rosiile cu ceapa, adaugam oul, faina, oregano, sare si piper dupa gust. Cantitatea de faina variaza in functie de cat lichid lasa rosiile, dar aluatul trebuie sa fie destul de moale....