Prajitura cu nuca, vanilie si cafea

de gaby_duceag in Dulciuri, 17 Noi 2014 | 17568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • o lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Crema de vanilie
  • un galbenus
  • 20 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr frisca lichida indulcita )daca alegeti frisca neindulcita mai adaugati putin zahar pe langa cele 2 linguri)
  • un plic zahar vanilat
  • Crema de cafea
  • 100 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 70 ml cafea concentrata (preparata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, vanilie si cafea:

Incepe prepararea prajiturii cu pregatirea blatului.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile cu putina sare , apoi adauga treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.

Cand ai obtinut un amestec care la atingere formeaza tepi, adauga faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile usor batute  si nuca macinata.

Omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus.

Tapeteaza o tava de 18/22 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana ce blatul e auriu si trece testul cu scobitoarea(25-30min).

Lasa la racit si pregateste crema de vanilie.

Galbenusul de ou amesteca-l cu laptele si zaharul intr-un ibric. Pune amestecul la foc mic si amesteca pana da in clocot si s-a ingrosat. Raceste si adauga zaharul vanilat.

Cand e complet rece pune peste mascarpone si mixeaza la cea mai mica treapta a mixerului, doar pana la omogenizare.

Mixeaza frisca indulcita, adauga mascarpone si mai mixeaza inca putin, pana la omogenizare. Daca mixezi mult risti sa tai amestecul.

Pregateste crema de cafea.

Mixeaza spuma untul impreuna cu 2 linguri zahar.

Galbenusurile impreuna cu restul de zahar si cafeaua pune-le pe foc, la foc mic, si amesteca-le pana ce compozitia devine ca o budinca.

Raceste-o si adaug-o lingura cu lingura peste unt, mixand la cea mai mica treapta de viteza.

Blatul racit taie-l in doua pe orizontala.

Aseaza primul blat, intinde crema de vanilie, aseaza al doilea blat, intinde crema de cafea.

Niveleaza cu un cutit si presara nuca macinata.

Nota. Daca preferi prajiturile insiropate, desi NU ESTE CAZUL, insiropeaza feliile de blat cu un sirop facut din apa calduta indulcita cu o lingurita de miere. Blatul fiind pufos si insiropat va trebui sa servesti prajitura taiata cuburi mai maricele, in farfuriute individuale.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, vanilie si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură Kati