Punem pe foc un vas cu apa. Adaugam sare, 1 lingura de unt si o ceapa intreaga curatata. Lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba adaugam spaghetele si le fierbem al dente. Apoi le punem la scurs si inlaturam ceapa. Intr-un alt vas incingem putin ulei. Adaugam baconul cubulete si il rumenim, apoi il scoatem pe o farfurie si adaugam in ulei o ceapa tocata marunt. O calim 3 minute, apoi adaugam rosiile spalate si taiate. Adaugam zaharul, sare si piper. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi blenduim bine sosul. Punem din nou pe foc, adaugam smantana si lasam sa mai dea un clocot. In alt vas incigem putin ulei. Adaugam spaghetele si le lasam 3 minute. Adaugam baconul rumenit si sosul de rosii. Amestecam bine totul si luam de pe foc. Servim spaghetele calde cu parmezan ras deasupra. Pofta buna!