Cornuri sarate

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2015 | 3858 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 200 gr unt
  • 2 si 1/2 cani lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri apa

Pentru umplutura:

  • 100 g sunca sau bacon
  • 1 cutie porumb
  • 100 g cascaval cubulete
  • Sare
  • Ulei
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri sarate:

Punem intr-un bol apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam 15 minute sa se activeze drojdia. Faina o amestecam cu sarea si untul. Adaugam apoi peste faina drojdia si laptele. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Punem aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosop de bucatarie. Pana dospeste aluatul pregatim umplutura.

Taiem sunca sau baconul cubulete si o rumenim in putin ulei. Apoi amestecam sunca rumenita cu porumbul scurs si cascavalul cubulete. Dupa ce a dospit aluatul, il intindem intr-un dreptunghi si apoi taiem triunghiuri. In partea mai lata a fiecarui triunghi punem o lingura de umplutura si rulam, cat mai strans spre varf.

Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam cornurile sa mai dospeasca in tava 20 minute. Apoi dam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C, pana se rumenesc deasupra. Tare bune sunt. Si raman pufoase si moi si a doua, chiar a treia zi, nu se intaresc. Merg foarte bine si luate la pachet. Le puteti umple cu ce doriti si va place. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu ciuperci