Cel mai bun tort simplu de ciocolata. Usor de facut si se topeste in gura. Cui ii place ciocolata si nuca trebuie neaparat sa incerce reteta. Veti fi cuceriti imediat si va deveni o reteta pe care o veti repeta iar si iar.
Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu untul si zaharul cam 5 minute. Se adauga ciocolata, pe care o topim in prealabil pe bain-marie. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam nucile macinate. Amestecam din nou. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam bine totul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga la compozitia anterioara, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade C timp de 50 minute. Se face proba scobitorii. Scobitorea trebuie sa fie putin umeda de ciocolata. Se lasa tortul la racit. Se va lasa putin la mijloc, iar marginile vor crapa putin. Un tort absolut delicios! Merita incercat! Pofta buna!
1
Puteti folosi orice ciocolata doriti. Eu am folosit 125 gr amaruie si 100 gr cu lapte.