publicat la 10.11.2024
publicat la 10.10.2024
publicat la 10.10.2024
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Salată de toamnă cu bostan
Amestecăm rozmarinul cu ulei . Plasăm bucățile de bostan pe o hârtie de copt, stropim cu uleiul pregătit, sărăm, piperăm si coacem in cuptorul încins la 175 de grade până se înmoaie si se rumenite ușor. Tăiem telemeaua bucățele, mărunțim nucile, bucățele...
Tort de lamaie si Lemon curd
Am ales o forma de tort de 20 de cm. Daca doriți sa-l faceți mai mare, adaptați cantitățile. Am amestecat cu robotul ouăle si zaharul, am adăugat uleiul si celelalte lichide si când am avut o masă spumoasă care a crescut frumos am pus făina si praful de copt si coaja...
Ghiveci sârbesc cu pui
Spălăm și mărunțim ardeii, roșiile, curățam și tăiem ceapa peștișori, spălăm carnea, o zvântăm, tăiem pulpele de pui in doua bucăți, frecăm bucățile cu sare, piper, boia, le prăjim pe ambele părți in ulei fierbinte. Le scoatem, si in același ulei călim...
Supa crema de morcovi
Am curațat și mărunțit zarzavaturile. Esențial e să aveți morcovi, restul se poate înlocui și cu o lingurița de concentrat de zarzavat, tip cub Maggi. Le-am pus la fiert intr- o oala cu atâta apă încât să le acopere bine. Când s-au înmuiat bine,...
Tort de ciocolata cu afine
Reteta de blat este cea a tortului de ciocolata al lui Gaby, pe care il gasesc fenomenal: http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-50720.html Am pregatit blatul conform retetei, am uns si infainat o cratita de 20 cm. Am copt blatul la 170 grade cam 35 de minute. L-am...
Panna cotta
Fierbem frisca nebatuta cu zahar si vanilie, adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si omogenizeaza totul. . Umezim niste forme sau cescute, turnam compozitia, dam la rece sa se intareasca. cand vrem sa servim, peste vreo 2-3 ore, Introducem formele in apa fierbinte, ca sa se...
Budinca de orez
Am frecat brânza cu untul si cu telemeaua rasa, am adăugat compozitia la orezul fiert, am bătut ouăle si le-am adăugat de asemenea, am mai sarat, piperat si asezonat cu patrunjelul verde. Am uns o forma cu unt, am pus compozitia îndesand-o bine si am dat la cuptorul...
Ciuperci pane
Curățăm cu grijă ciupercile de urme de pământ și crenguțe,dar nu le spălăm. Batem ouăle și le asezonăm cu sare și piper. Pregătim trei vase cu ceea ce ne trebuie și trecem, pe rând, ciupercile în făină, în ouăle bătute și în pesmet....
Rosii umplute
Se căleşte ceapa în puţin ulei şi se adaugă carnea măcinată. Se lasă pe foc câteva minute. Dacă orezul nu este prefiert, se pune la fiert, în apă sărată, cam 10 minute. Se amestecă carnea cu orezul, se asezonează. Se taie capacul roşiilor şi se scoate miezul,...
Clatite cu crema de branza la cuptor
Topim untul, pregatim aluatul de clatite din ingredientele insirate mai sus, il amestecam bine sa nu aiba cocoloase. Il lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Pentru umplutura, batem frisca, inmuiem stafidele intr-un pic de rom, amestecam galbenusurile cu zahar, mondamin, branza,...
Papricas de pui cu ciuperci si galuste
Am curăţat şi mărunţit ceapa şi am călit-o în cele două linguri de ulei. Când s-a înmuiat, am adăugat piepul de pui, spălat, şters şi tăiat bucăţele în prealabil. Am lăsat carnea şi ceapa să se prăjească uşor, având grijă să nu...
Supa ardeleneasca de pui cu legume ( becsinalt leves)
Curatam si maruntim zarzavaturile. Curatam si taiem ceapa pestisori. Incalzim intr-o oala incapatoare 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, adaugam aripioarele de pui curatate, sau alte maruntaie de pui, spate, gat, etc. Amestecam usor, lasam sa se prajeasca putin carnea,...
Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor
Va amintesc una din regulile de baza la alegerea sparanghelului. Daca frecam lujerii unii de altii, vor scartii, In cazul ca sunt proaspeti. In afara de asta, la sparanghelul proaspat cules capetele sunt suculente. Il curatam cu mare darnicie, il fierbem in apa putina cu un praf de...
Minciuni
Din toate ingredientele framantam un aluat elastic mai tare. Il lasam sa se odihneasca o jumatate de ora in frigider. intindem apoi o foaie de cam 3-4 mm. Taiem fasii de aluat pe care le crestam la mijloc. Trecem un capat de aluat prin acea crestatura. Obtinem astfel forma dorita. Incingem...
Gelee de soc
După ce, într-o agreabilă plimbare, am ales florile, le sortăm, le alegem, le debarasăm de eventualele insecte, le tăiem niţel codiţele, dar nu le spălăm. Evităm recoltarea florilor din vecinătatea arterelor foarte circulate, spre a nu ingera noxe o dată cu deliciosul...
Tort de lemon curd si capsune
Pentru lemon curd: Am bătut ouăle întregi, am amestecat pe abur zahărul, coaja şi zeama de lămâie, am adăugat cu grijă ouăle şi am bătut combinaţia cu telul (ia ceva vreme), până am obţinut o cremă de consistenţa unei budinci. Am luat-o deoparte, am pus untul...
Briose de rubarba si capsuni
Radem martipanul sau il maruntim cum stim, il frecam cu zahar, unt, cele 3 oua, adaugam un praf de sare. Separat amestecam grisul cu faina si cu praful de copt, unim cele doua componente, adaugam fructele cu grija, pregatim formele de muffins, le ungem, le presaram cu faina. Ar trebui sa va iasa...
Briose de capsuni
Spalam capsunele le curatam si le taiem marunt. Amestecam intr-un bol faina, fulgii de ovaz si praful de copt, iar in alt bol frecam zaharul spuma cu untul, adaugam galbenusele, batem separat albusul spuma, si in final unim aceste componente, avand grija sa nu se zdrobeasca prea tare spuma....
Tarta de capsune
Pentru pişcot am avut o formă de tort detaşabilă de 28 cm. Cam mare, recunosc, cu toate acestea, mi-a dat,din cantităţile de mai jos, un tort destul de înalt. L-am tăiat în două felii, şi deci am avut o bază pentru două prăjituri cu fructe. Una am congelat-o (merge foarte...
Piept de pui cu rozmarin, garnitura de lagume si galuste de leurda
Pieptul de pui l-am spalat, lAm sters bine si l-am uns cu un amestec din 2 linguri de ulei de masline si rozmarin uscat si l-am lasat la rece 2 ore. Intre timp am curatat legumele, le-am maruntit , am calit in restul de ulei de masline prima data ceapa, prazul si usturoiul, cand s-au inmuit am...
Miel umplut facut in cuptor la temperatura joasa
Am spalat pulpa de miel si am pus carnea peste noapte intr-o saramura ( 60 de g de sare la 1 litru de apa) A doua zi am sters carnea bine, am indepartat pielea si la pulpa si de la coaste ca un fel de buzunar. Am pus la inmuiat chiflele, le-am stors, le-am amestecat cu ouale, patrunjel...
Salata de cartofi
Fiebem cartofii in coaja, ii curatam imediat. Daca se racesc se curata mai greu. Ii lasam sa se raceasca, ( nu amestecati cartofii calzi cu ceapa, nu e o idee prea buna) timp in care curatam ceapa si o taiem pestisori. Punem intr-o salatiera cele doua componente, saram si piperam....
Mousse au chocolat
Separam ouale, batem spuma si o lasam in frigider pana pregatim restul. Amestecam galbenusurile cu zahar intr-o crema spumoasa, care isi tripleaza volumul. Batem frisca si o plasam de asemenea in frigider. Topim ciocolata pe baie de apa, o adaugam incetisor la crema de oua apoi mai adaugam...
Salata de sparanghel verde si cartofi
Curăţăm cartofii de coajă, îi tăiem felii şi îi fierbem, până se înmoaie bine în puţină apă cu sare, cât să-i acopere. Curăţăm sparanghelul si indepartam capetele lemnoase.Il fierbem in apa cu sare 5-8 minute.Pentru salată este mai...
Sparanghel natur
Spălăm sparanghelul şi îl cojim cu generozitate, îndepărtând, atent, partea lemnoasă de la capete. Cojile le vom folosi, mai târziu, pentru prepararea unei supe-cremă, foarte gustoasă. Punem la fiert, într-un vas încăpător, unde are loc...
Budinca de branza dulce cu rubarba si capsune
Pragatim rubarba curatind coaja tulpinilor si taiaind-o cubulete. Spalam capsunile si le taiem rondele. Punem fructele pe fundul unui vas termorezistent. Amestecam branza, eu am avut Quark, cu ouale intregi si cu zahar, adaugam migdalele pastrand o lingura pentru ornat. Turnam crema...
Salata de linte
Lasam lintea la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. O fierbem apoi, o trecem intr-un jet de apa, o strecuram si o punem deoparte. Curatam si maruntim ardeii. Cojim si maruntim rosiile, curatam si maruntim ceapa. Amestecam totul, inclusiv lintea intr-un vas incapator, adaugam ulei de...
Drob de miel
Am spalat maruntaiele de miel si le-am fiert in 2 l de apa cu o lingura de otet. jumatate din cantitate am maruntit-o taiaind cubulete foarte mici cu un cutit ascutit. Cealalta jumatate am dat-o prin masina de tocat carne. In cele doua linguri de ulei am calit ceapa, am luat-o de pe foc. Am...
Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa
Pieptul de pui il punem cu o seara inainte intr-o saramura ( 50 g de sare la 1 l de apa) a doua zi il scoatem, il stergem bine, il ungem cu un amestec de ulei si kurkuma ( poate sa si lipseasca) si il puteti unge si cu o nuca de unt moale) si il plasam in cuptor la temperatura joasa, cam 90-100...
Supa de zarzavat cu lapte de cocos
Curatam si taiem marunt legumele si zarzavaturile. Calim ceapa, prazul, usturoiul in ulei, adaugam telina , morcovii si cartofii, mestecam usor si cand legumele s-au inmuiat nitel adaugam ghimbirul si ardeiul iute curatat de nervuRi si maruntit. Turnam cam 200 ml de apa si lasam sa dea cateva...