Am ales reteta aceasta pentru reteta 100 , e un tortulet simpatic ce l-am realizat de ziua fiicei mele, care a inplinit 32 de ani dar pentru mine va ramane mica mea Lizuca.
Am ales o forma de tort de 20 de cm. Daca doriți sa-l faceți mai mare, adaptați cantitățile.
Am amestecat cu robotul ouăle si zaharul, am adăugat uleiul si celelalte lichide si când am avut o masă spumoasă care a crescut frumos am pus făina si praful de copt si coaja rasă de lămâie. Am turnat compozitia intr-o forma detașabile, dar același serviciu i-l face si o cratiță potrivită. Am copt cam 30 de minute la 175 de grade. Am scos blatul si l-am lăsat sa se racească învelit intr-un șervte ușor umezit.
Am pregătit Lemon curd, amestecând la foc mic zeama de lămâie, untul si zaharul, am adăugat pe rând ouăle si am bătut compozitia pe foc până a primit consistența unei budinci. Am adăugat si coaja de lămâie. Am obtinut cam 3 borcănele, din care am folosit cam unul, restul am lăsat la frigider, se păstrează foarte bine.
Pentru crema ganache am încălzit smântâna de friscă, am adăugat ciocolata albă mărunțită si am amestecat la foc foarte mic să se topească ciocolata, am mixat totul bine si am aromatizant cu sare de lămâie si coaja de lămâie. Am lăsat crema peste noapte in frigider sa se întărească bine.
Asamblarea tortului a urmat a doua zi. Datorită faptului ca l-am învelit in șervte blatul nu s-a uscat. am tăiat blatul in trei, am amestecat bine sa capete o consistenta mai aerata crema pe care am scos-o in prealabil din frigider si am lăsat-o o vreme la temperatura camerei. Am uns o lingurita de crema pe o tava, am pus prima felie de blat. In felul acesta tortul nu aluneca si l-am putut apoi îmbraca in cremă cu usurința. Am adăugat un strat subtire de Lemon curd apoi crema ganache, încă un strat de aluat, iar Lemon curd si cremă și apoi ultimul strat de aluat Am îmbrăcat tortul cu crema rămasă. Am fost foarte mulțumita de rețeta așa ca pot sa o recomand Cu drag :-)