Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa

de danakarin in Mancaruri de legume, 19 Mar 2013 | 7726 vizualizari

 

Mi-am adus aminte ce des facea bunica aceasta mancare de morcovi....

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 50 g de sare pentru saramura
  • o lingurita de kurkuma
  • 700 g de morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • O lingurita de coaja de lamaie
  • 2 felii de lamaie
  • o lingura de faina
  • 2 lingurite de zahar
  • sare dupa gust
  • Patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa:

Pieptul de pui il punem cu o seara inainte intr-o saramura ( 50 g de sare la 1 l de apa) a doua zi il scoatem, il stergem bine, il ungem cu un amestec de ulei si kurkuma ( poate sa si lipseasca) si il puteti unge si cu o nuca de unt moale) si il plasam in cuptor la temperatura joasa, cam 90-100  grade,  2 ore. Sub fiecare bucata de piept plasam o felie de lamaie. 

In acest timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si ii calim amestecand din cand in cand in 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat un pic adaugam usturoiul pisat, presaram o lingura de faina si turnam cam un pahar de apa si lasam fiertura sa fiarba la foc mic. Putin inainte sa fie gata dregem gustul cu zahar, sare si coaja de lamaie rasa. La sfarsit adaugam o lingurita de patrunjel verde tocat. Mancarea trebuie sa fie scazuta, morcovii fierti dar nu terci....

Scoatem pieptul de pui, il lasam sa se odihneasca 10 minute, dam cuptorul la maxim si bagam puiul inapoi sa faca o crusta crocanta. Eu am sarit peste faza asta, caci a avut o culoare frumoasa de la curcuma. Puteti servi alaturi de cartofi copti in cuptor. Eu am avut galuste din aluat de cartofi, cumparate gata pe care le-am prajit in unt. 

TIPS-URI

1

Curcuma face parte din categoria mirodeniilor indiene si este baza prafului de curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

19.03.2013, 11:55

super

MotanLaOale 1

19.03.2013, 17:57

danakarin 1

19.03.2013, 20:33

Am ajuns acasa tarziu, dupa o zi grea, dar m-am bucurat de aprecierile voaste, va multzumesc la toti! > : D <

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de brocoli