Iacata-ma si la reteta 200...Am avut 1 foaie de aluat foietaj , mere si a iesit rulada asta buuuna, pe care v-o daruiesc cu drag...stiu bine ca sunteti iubitoare de mere.
Punem foaia de aluat la dezghetat,la temperatura camerei.
Merele se curata de samburi si se rad,marunt cu tot cu coaja.Se pun intr-un castron si sa amesteca cu cateva linguri de zahar.Lasam 10 min dupa care le stoarcem in pumn si le punem intr-o tigaie.Mai punem zahar(merele mele au fost cam acrisoare)stafide si le calim pana scade toata zeama.Lasam sa se raceasca.
Mai intindem putin foaia de aluat cu sucitorul(eu am adus-o ca latime la dimensiunea tavi mele de chec)presaram gris,scortisoara,intindem merele uniform,presaram iara gris si scortisoara.Rulam cat de strans putem foaia de aluat si punem rulada intr-o forma de chec.O lasam 30 min la foc foarte mic.
Se pudreaza calda. Se lasa sa se raceasca in tava.
Pofta buna!!!!
1
se lasa la foc mic pentru a avea timp aluatul inconjurat de mere,sa se coaca
2
tava de chec nu se unge,aluatul de foietaj fiind gras
3
e prima data cand calesc merele,dar am facut-o ptr.ca mi-a fost lene sa le curat de coaja si mi-era teama sa nu ma-nec:))