Piept de pui cu rozmarin, garnitura de lagume si galuste de leurda

de danakarin in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2013 | 3179 vizualizari

 

Nu pot intoarce imaginea! Sorry! De aia galustele sunt totusi excelente! -:))

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui 800 g
  • o lingurita de rozmarin uscat
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 4 cepe noi
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 2 bucati de zuchinni
  • O bucata de praz
  • O lingurta de Herbes de Provence uscate
  • 100 g de masline
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 catei de usturoi
  • 150 ml de apa
  • 200 g de leurda
  • 200 g. De branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g. de faina
  • 2 felii de cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu rozmarin, garnitura de lagume si galuste de leurda:

Pieptul de pui l-am spalat, lAm sters bine si l-am uns cu un amestec din 2 linguri de ulei de masline si rozmarin uscat si l-am lasat la rece 2 ore.

Intre timp am curatat legumele, le-am maruntit , am calit in restul de ulei de masline prima data ceapa, prazul si usturoiul, cand s-au inmuit am adaugat pe rand ardeii, apoi peste cateva minute zuchinni, daca aveti o vanata, si in final rosille taiate felii. Am lasat totul sa fiarba la foc mic cam 3/4 de ora, am adaugat apoi maslinele maruntie si mirodeniile. Am mai lasat pe foc jumatate de ora. am evitat sa mestec. Daca scade foarte tare, adaugati apa putin cate putin. 

Pentru galustele de leurda : 

am spalat si scurs bine leurda, am maruntit-o, am amestecat branza cu leurda maruntita, oua sare, piper, si cM 100 g de faina. Am pus apa cu sare la la fiert intr- un vas mare, am luat aluat cu lingura si am format galuste pe care le-am fiert pana s-au ridicat la suprafata. Le-am scos cu grija si le-am tavalit in unt topit, apoi am ras un pic de cascaval. 

Feliile de pui le-am fript in putin ulei de masline pana au prin culoare . 

TIPS-URI

1

Galustele cu leurda si carcaval ras pot foarte bine constitui un fel in sine.

2

Este o reteta caracteristica pentru bucataria austriaca

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rozmarin, garnitura de lagume si galuste de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos curry si legume