Aceasta supa de inspiratie orientala e piesa mea de rezistenta. Am mare succes cu ea la musafiri. Necesita o aprovizionare la un magazin asiatic, dar apoi aveti toate acestea si puteti face mai des....
Curatam si taiem marunt legumele si zarzavaturile. Calim ceapa, prazul, usturoiul in ulei, adaugam telina , morcovii si cartofii, mestecam usor si cand legumele s-au inmuiat nitel adaugam ghimbirul si ardeiul iute curatat de nervuRi si maruntit. Turnam cam 200 ml de apa si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam apoi varza de china si laptele de cocos.
Lasam sa fiarba totul 10-15 minute apoi adaugam pe rand pasta de curry, uleiul de susan, sosul de soia si sosul de peste. Gustam si dupa necesitati mai adaugam un pic de sos de soia daca supa nu e suficient de sarata. Sosul de peste e un ingredient des folosit in bucataria thailandeza. Are un gust puternic aromat. Se gaseste la magazinele asiatice.
Datorita acestor sosuri si a pastei de curry, in mod normal nu mai e nevoie de sare. Separat taiaem fasii carnea si o prajim crocant intr-un pic de ulei.
O servim in farfurii la supa.