O rețetă fenomenală inspirată după șeful italian Gennaro.
Pentru acest Tiramisú cu lămâie și limoncello, sunt necesare ingredientele urmatoare: piscoturi, oua, zahar, mascarpone, lichior limoncello.
Cum se prepara Tiramisú cu lămâie și limoncello:
Pentru siropul de lamaie, fierbeti zeama si coaja de lamaie ( fara partea alba) in 100 ml de apa pana se dizolva zaharul. Scoateti coaja pe din care taiati felii foarte subtiri pentru decor. Continuati sa fierbeti siropul pana mai scade putin.
Pentru crema de tiramisu, amestecati galbenusele cu zaharul pana crema se albeste si isi dubleaza volumul, adaugati limoncello si coaja rasa de lamaie, apoi mascarpone si in final albusele batute spuma.
Intr-un vas potrivit, ungeti un strat subtire de crema, continuati cu un strat de piscoturi pe care le-ati inmuiat scurt in siropul de lamaie racit, din nou crema, iar piscoturi, si in final imbracati totul in crema si presarati feliiele subtiri de coaja de lamaie fierte in sirop. Pastrati 2-3 ore la rece inainte de a servi.
Va asigur, este o reteta fenomenala, viva Gennaro !
Poti pregati acest desert celebru si in varianta de Rulada Tiramisu sau de Tort Tiramisu, o alegere excelenta pentru a impresiona musafirii. Tiramisu cu piure de zmeura este o alta varianta gustoasa pe care merita sa o incerci.