sparanghel verde: Acei lujeri de sparanghel care străbat stratul de răsad şi ies la suprafaţă, văd lumina soarelui şi au o culoare verde intens. Unii spun că acest sparanghel ar fi mai aromat...nu ştiu, dar, în orice caz, se potriveşte foarte bine în salate, combinat cu roşii, salată verde sau cartofi.
Curăţăm cartofii de coajă, îi tăiem felii şi îi fierbem, până se înmoaie bine în puţină apă cu sare, cât să-i acopere.
Curăţăm sparanghelul si indepartam capetele lemnoase.Il fierbem in apa cu sare 5-8 minute.Pentru salată este mai potrivit ca sparanghelul să fie uşor crocant. L-am aruncat apoi în apă foarte rece, dacă aveţi la îndemână, pueţi chiar câteva bucăţele de gheaţă. Acest schimb brusc de temperatură face ca legumele să-şi păstreze culoarea frumoasă. Puteţi aplica deci tratamentul şi la broccoli sau la spanac. Rosiile le spalam, le taiem in doua.
Aşezăm într-o salatieră componentele, inclusiv roşiile, şi, din miere, muştar, sare, piper, aceto şi ulei, realizăm acest sos de muştar, foarte potrivit pentru salata noastră de cartofi, îmbunătăţită cu sparanghel. Raportul ideal de otet-ulei este de 1:3, daca ne place mai acru 1:2
Turnăm sosul peste sparanghel scurt înainte de a servi salata.