Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1005
PRIETENI137
Retete / Dulciuri

Biscuiti cu migdale (cu presa de biscuiti)

In Dulciuri la 25 Iul 2015

Incalziti cuptorul la 180°C. Puneti o hartie de copt in tava (am vazut retete unde este recomandat sa se puna biscuitii direct pe tava !?). In bolul robotului sau cu mana, se amesteca toate ingredientele pana se obtine o bula de aluat moale. Luam o parte din aluat, formam un sul si-l...

Inghetata de cirese

In Dulciuri la 2 Iul 2015

Scoateti simburii, taiati ciresele in 4 si le puneti pe foc cu 2 linguri de zahar timp de 5 minute.   Lasati sa se raceasca si pastrati un pic din sirop pentru decorul final.   Topim la foc mic ciocolata alba.   Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se...

Prajitura cu caise

In Dulciuri la 1 Iul 2015

Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul, laptele, sucul si coaja rasa de lamaie, amestecand in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de...

Rulada cu frisca si capsuni - Reteta nr.100

In Dulciuri la 21 Iun 2015

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C . Separați albusurile de galbenusuri.  Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de zahar. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu restul de zahar pudră. Se adauga...

Chec "Tatin" cu caise

In Dulciuri la 21 Iun 2015

Incalziti cuptorul la 180 °C. Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute . In bolul robotului amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale treptat, apoi laptele si amestecam pana la omogenizare...

Crinkles cu lamaie

In Dulciuri la 18 Iun 2015

In bolul robotului amestecam untul cu oul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie, apoi zaharul si zaharul vanilat si mixam pana la omogenizare completa. Punem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. Acoperim bolul sau punem compozitia intr-un sac de congelat si dam la frigider...

Muffins cu cirese si ciocolata

In Dulciuri la 17 Iun 2015

Incalziti cuptorul la 180-200 °C. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se adauga alternand untul si laptele, amestecand in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu sarea . La urma punem vanilia si lingura de...

Napolitana cu caramel si fistic

In Prajituri la 12 Iun 2015

Frecam untul cu 150 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.    Adaugam stafidele si rezervam. Cu zaharul ramas facem un caramel. Cand caramelul este bine colorat adaugam fisticul si...

Prajitura Tigru

In Dulciuri la 8 Iun 2015

Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul  pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in continuare. Se pune treptat faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine. Faceti aluatul...

Savarine cu aluat dospit

In Dulciuri la 5 Iun 2015

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Turnam laptele caldut pana se incorporeaza tot. La...

Capsuni in crema de gris

In Dulciuri la 2 Iun 2015

Spalati si curatati capsunile de codite. Pregatiti formele de silicon. Grisul cu lapte: Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa. Crema engleza  : Se înmoaie gelatina...

Vafe - Gaufre Belgiene

In Dulciuri la 31 Mai 2015

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore. Eu am folosit masina de facut paine - program aluat. Am pus toate ingredientele iar zaharul perla l-am...

Trandafiri de mere

In Dulciuri la 27 Mai 2015

Tăiati aluatul in 4 fâșii de latime de 3-4 cm. Marul se taie in felii foarte subtiri. Feliile de mar le cufundati 2 minute în apă clocotita (am ratat acest pas). Ungeti aluatul cu caramel- jumate de banda. Puneti feliile de mere. Se suprapun ușor. Le ungeti cu un pic...

Conuri umplute cu mere caramelizate

In Dulciuri la 27 Mai 2015

Pregăti merele caramelizate: Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun. Incalziti la foc mediu si mestecati. Continuați până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti merele și gatiti 8-10 minute...

Crinkles cu ciocolata

In Dulciuri la 18 Mai 2015

Ciocolata rupta in bucati  o topim la foc mic impreuna cu untul. Mixam ouale cu zaharul pana ce devin spumoase. Adaugam apoi ciocolata topita si mixam pana la omogenizare completa. Punem faina amestecata cu praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat. Omogenizam. Dam la...

Gris cu lapte si dulceata

In Dulciuri la 11 Mai 2015

Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa. Preparati formele. Puneti dulceata la fund apoi turnati peste ea grisul cu lapte. Lasati sa se raceasca, apoi puneti la frigider minimum 2 ore....

Tarta cu Mangostan

In Dulciuri la 10 Mai 2015

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. Adaugam dulceata, se amesteca si se rezerva la rece. Se pun fructele la stors. Se framanta un aluat cu toate...

Napolitana cu ciocolata si nuci

In Dulciuri la 8 Mai 2015

Punem la incalzit laptele cu ciocolata si zaharul. Nu trebuie sa fiarba, il luam de pe foc cand ciocolata s-a topit si amestecam. Cand s-a racit un pic adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Mixam biscuitii si nucile, rahatul il taiem bucatele.  Adaugam...

Cremsnit frantuzesc Mille-feuille

In Dulciuri la 2 Mai 2015

Crema : Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.  Se încălzește 75 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron diluam amidonul cu 25 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou. Se toarnă apoi...

Iepuras in Capsuni

In Dulciuri la 22 Apr 2015

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei.  Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si  framantati până când obtineti un aluat neted. Se pune aluatul timp de o oră în frigider. Inmuitati...

Tarta cu mere buchet de trandafiri

In Dulciuri la 18 Apr 2015

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se curata merele și se dau pe razatoare Gatiti merele cu untul, zahărul și scorțișoara timp de 5-8 minute Se intinde...

Pasca cu branza Philadelphia

In Dulciuri la 15 Apr 2015

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit. Se amestecă bine.  Tapetati fundul formei cu hartie de copt si puneti biscuitii apasand bine. Am folosit o tava de tort de 18 cm. Se coace la 160 ° C...

Pasca cu branza traditionala

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Il punem in tava unsa. Preparam umplutura : Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile apoi se adauga branza si 1 lingura de gris, amestecand in continuare pana obtinem o crema. La urma punem vanilia, coaja de lamaie si cele 3 albusuri...

Prajitura tricolora in oua de Paste

In Dulciuri la 8 Apr 2015

Prepararea oualor:  Desenați un mic cerc pe fiecare ou. Faceti gauri mici cu vârful unui ac, pe urmele cercului. Se decupeaza cercul cu cutitul si se obtine o gaura in ou. Cu o scobitoare spargeti galbenusurile si amestecati-le un pic pentru a goli oul intr-un castron....

Bomboane de casa de ciocolată alba

In Dulciuri la 6 Apr 2015

Topiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Puneti primul strat de ciocolată alba Dati la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata, daca sunt gauri umpleti si puneti din nou la frigider. Se topeste...

Bomboane de casa de ciocolată cu Marshmallow

In Dulciuri la 5 Apr 2015

Topiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde. Puneti primul strat de ciocolată. Se pune la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata, daca sunt gauri umpleti si puneti din nou la frigider. Se topesc bezele 30 secunde în cuptorul...

Chec cu fructe in sirop

In Dulciuri la 3 Apr 2015

Se pun fructele la scurs. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare. Se pune faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine. In cele 2 tavi de chec unse varsam in fiecare 1/4 din...

Cupcakes cu rahat

In Dulciuri la 3 Apr 2015

Am folosit aceeasi bază ca si pentru  Prajitura cu cirese   sau  Chec cu fructe in sirop ..... Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare. Se adauga faina, praful de copt...

Ștrudel cu mere tip Baclava

In Dulciuri la 29 Mar 2015

Se curata merele și se taie în cuburi. Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute. Se topește untul rămas.  Intr-o tava, puneți o foaie de placinta, o ungeti cu unt si repetati pana aveti 4 foi de placinta. Puneti jumatate...

Apple Pie - Plăcintă americană cu mere- Rețetă KitchenAid

In Dulciuri la 25 Mar 2015

Incalziti cuptorul la 200 ° C. Puneti faina, sarea si zaharul in bolul robotului. Se amestecă ușor. Adăugați untul tăiat în bucatele, apa rece și gălbenușul de ou. Se amestecă până când se formează un aluat. Scoateti-l si framantati-l un pic pe o...

Afisate 331 - 360 din 374 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]