publicat la 28.12.2024
publicat la 28.12.2024
publicat la 28.07.2024
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Biscuiti cu migdale (cu presa de biscuiti)
Incalziti cuptorul la 180°C. Puneti o hartie de copt in tava (am vazut retete unde este recomandat sa se puna biscuitii direct pe tava !?). In bolul robotului sau cu mana, se amesteca toate ingredientele pana se obtine o bula de aluat moale. Luam o parte din aluat, formam un sul si-l...
Inghetata de cirese
Scoateti simburii, taiati ciresele in 4 si le puneti pe foc cu 2 linguri de zahar timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca si pastrati un pic din sirop pentru decorul final. Topim la foc mic ciocolata alba. Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se...
Prajitura cu caise
Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul, laptele, sucul si coaja rasa de lamaie, amestecand in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de...
Rulada cu frisca si capsuni - Reteta nr.100
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C . Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de zahar. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu restul de zahar pudră. Se adauga...
Chec "Tatin" cu caise
Incalziti cuptorul la 180 °C. Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute . In bolul robotului amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale treptat, apoi laptele si amestecam pana la omogenizare...
Crinkles cu lamaie
In bolul robotului amestecam untul cu oul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie, apoi zaharul si zaharul vanilat si mixam pana la omogenizare completa. Punem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. Acoperim bolul sau punem compozitia intr-un sac de congelat si dam la frigider...
Muffins cu cirese si ciocolata
Incalziti cuptorul la 180-200 °C. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se adauga alternand untul si laptele, amestecand in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu sarea . La urma punem vanilia si lingura de...
Napolitana cu caramel si fistic
Frecam untul cu 150 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa. Adaugam stafidele si rezervam. Cu zaharul ramas facem un caramel. Cand caramelul este bine colorat adaugam fisticul si...
Prajitura Tigru
Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in continuare. Se pune treptat faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine. Faceti aluatul...
Savarine cu aluat dospit
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Turnam laptele caldut pana se incorporeaza tot. La...
Capsuni in crema de gris
Spalati si curatati capsunile de codite. Pregatiti formele de silicon. Grisul cu lapte: Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa. Crema engleza : Se înmoaie gelatina...
Vafe - Gaufre Belgiene
Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore. Eu am folosit masina de facut paine - program aluat. Am pus toate ingredientele iar zaharul perla l-am...
Trandafiri de mere
Tăiati aluatul in 4 fâșii de latime de 3-4 cm. Marul se taie in felii foarte subtiri. Feliile de mar le cufundati 2 minute în apă clocotita (am ratat acest pas). Ungeti aluatul cu caramel- jumate de banda. Puneti feliile de mere. Se suprapun ușor. Le ungeti cu un pic...
Conuri umplute cu mere caramelizate
Pregăti merele caramelizate: Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun. Incalziti la foc mediu si mestecati. Continuați până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti merele și gatiti 8-10 minute...
Crinkles cu ciocolata
Ciocolata rupta in bucati o topim la foc mic impreuna cu untul. Mixam ouale cu zaharul pana ce devin spumoase. Adaugam apoi ciocolata topita si mixam pana la omogenizare completa. Punem faina amestecata cu praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat. Omogenizam. Dam la...
Gris cu lapte si dulceata
Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa. Preparati formele. Puneti dulceata la fund apoi turnati peste ea grisul cu lapte. Lasati sa se raceasca, apoi puneti la frigider minimum 2 ore....
Tarta cu Mangostan
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. Adaugam dulceata, se amesteca si se rezerva la rece. Se pun fructele la stors. Se framanta un aluat cu toate...
Napolitana cu ciocolata si nuci
Punem la incalzit laptele cu ciocolata si zaharul. Nu trebuie sa fiarba, il luam de pe foc cand ciocolata s-a topit si amestecam. Cand s-a racit un pic adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Mixam biscuitii si nucile, rahatul il taiem bucatele. Adaugam...
Cremsnit frantuzesc Mille-feuille
Crema : Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Se încălzește 75 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron diluam amidonul cu 25 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou. Se toarnă apoi...
Iepuras in Capsuni
Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si framantati până când obtineti un aluat neted. Se pune aluatul timp de o oră în frigider. Inmuitati...
Tarta cu mere buchet de trandafiri
Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se curata merele și se dau pe razatoare Gatiti merele cu untul, zahărul și scorțișoara timp de 5-8 minute Se intinde...
Pasca cu branza Philadelphia
Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit. Se amestecă bine. Tapetati fundul formei cu hartie de copt si puneti biscuitii apasand bine. Am folosit o tava de tort de 18 cm. Se coace la 160 ° C...
Pasca cu branza traditionala
Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Il punem in tava unsa. Preparam umplutura : Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile apoi se adauga branza si 1 lingura de gris, amestecand in continuare pana obtinem o crema. La urma punem vanilia, coaja de lamaie si cele 3 albusuri...
Prajitura tricolora in oua de Paste
Prepararea oualor: Desenați un mic cerc pe fiecare ou. Faceti gauri mici cu vârful unui ac, pe urmele cercului. Se decupeaza cercul cu cutitul si se obtine o gaura in ou. Cu o scobitoare spargeti galbenusurile si amestecati-le un pic pentru a goli oul intr-un castron....
Bomboane de casa de ciocolată alba
Topiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Puneti primul strat de ciocolată alba Dati la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata, daca sunt gauri umpleti si puneti din nou la frigider. Se topeste...
Bomboane de casa de ciocolată cu Marshmallow
Topiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde. Puneti primul strat de ciocolată. Se pune la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata, daca sunt gauri umpleti si puneti din nou la frigider. Se topesc bezele 30 secunde în cuptorul...
Chec cu fructe in sirop
Se pun fructele la scurs. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare. Se pune faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine. In cele 2 tavi de chec unse varsam in fiecare 1/4 din...
Cupcakes cu rahat
Am folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese sau Chec cu fructe in sirop ..... Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare. Se adauga faina, praful de copt...
Ștrudel cu mere tip Baclava
Se curata merele și se taie în cuburi. Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute. Se topește untul rămas. Intr-o tava, puneți o foaie de placinta, o ungeti cu unt si repetati pana aveti 4 foi de placinta. Puneti jumatate...
Apple Pie - Plăcintă americană cu mere- Rețetă KitchenAid
Incalziti cuptorul la 200 ° C. Puneti faina, sarea si zaharul in bolul robotului. Se amestecă ușor. Adăugați untul tăiat în bucatele, apa rece și gălbenușul de ou. Se amestecă până când se formează un aluat. Scoateti-l si framantati-l un pic pe o...