Vafe - Gaufre Belgiene

de Catalina L in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 5333 vizualizari

 

Am facut din nou - am pus un pic de scortisoara in aluat de data asta - tare sunt bune

 

INGREDIENTE

  • 375 g făină
  • 180 g de lapte cald
  • 30 g drojdie proaspătă (sau drojdie uscata)
  • 1 ou + 1 gălbenuș
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • unt topit 200g
  • scortisoara
  • 250 g de zahăr perla (200 g pentru mine)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe - Gaufre Belgiene:

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore.
Eu am folosit masina de facut paine - program aluat.
Am pus toate ingredientele iar zaharul perla l-am încorporat după primul semnal sonor înainte de a 2a frământare.  
Am adăugat făină la aluat pentru ca atunci când l-am scos din mașină, a fost foarte lipicios.
L-am frământat apoi inca un pic cu mâna.

Împărțiți aluatul în bucăți de 100 g (am congelat o parte) si le lasati sa creasca un pic -20 de minute.  Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 2 portii.  

Închideți fierul și gatiti +/- 3 minute.

Pudrati cu zahăr pudră înainte de servire sau se ung cu nuttela și frisca sau se servesc cu inghetata.

Poftă Bună !!!!!!

TIPS-URI

1

puteti congela o parte din aluat

2

se servesc caldute

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe - Gaufre Belgiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

31.05.2015, 20:30

Ce mult imi plac Ti-au iesit foarte frumoase

Rocsi 1

01.06.2015, 21:48

Ma inscriu la o portie

Gicuta 1

02.06.2015, 07:40

ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Waffle