Trei culori cunosc pe lume, Amintind de-un brav popor..... :))
Ideea mi-a venit după ce am văzut negresele in ouă de Paște de Dorian Nieto
Prepararea oualor:
Desenați un mic cerc pe fiecare ou.
Faceti gauri mici cu vârful unui ac, pe urmele cercului.
Se decupeaza cercul cu cutitul si se obtine o gaura in ou.
Cu o scobitoare spargeti galbenusurile si amestecati-le un pic pentru a goli oul intr-un castron.
Repetati si goliti toate ouăle. Rezervați 3 ouă pentru prajitura.
Se spală cojile de ou cu apă fierbinte. Puneti-le timp de 30 de minute într-un vas cu apă caldă și 100 g de sare.
Ouale trebuie să fie umplute complet cu apă.
Pregătiți aluatul de prajitura:
Incalziti cuptorul la 180 ° C . Se amesteca bine cele 3 oua cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase.
Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare.
Se adauga faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine. Împărțiți aluatul în 4 părți egale.
Am colorat trei parti cu coloranti alimentari: rosu, galben, albastru. Ultima parte am lasat-o natura.
După 30 de minute se spală ouăle și se scurg bine. Cojile trebuie sa fie bine uscate in interior. Punem succesiv un pic din fiecare aluat colorat. Umpleti ouale pe trei sferturi. Puneti la cuptor la 180 ° C timp de 15 minute. Am colorat coaja la 4 oua cand erau inca bine calde
Ouăle sunt colorate atat în interior cat și în exterior :))
Le cojim si le degustam ...........
Cu aluatul rămas am făcut un mic chec cu rahat- vedeti si reteta de Cupcakes cu rahat