Va recomand aceasta prajitura pentrru masa de Revelion, este o prajitura foarte racoritoare, cu crema fina si pufoasa, afine si glazura de ciocolata.
Afinele se pot inlocui cu ce fructe va plac.
Prajitura preluata de pe site-ul Bucatareselor Vesele , dar adaptata la gusturile noastre.
Blat
Crema
Glazura:
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, faina, praful de copt, cacaoa, esenta de rom.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara ( tava de la aragaz ), tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit ~ 15 de minute la foc mic.
Facem testul cu scobitoarea si se lasa la racit.
Pregatim crema de iaurt:
Iaurtul se amesteca cu iaurtul de fructe si zaharul, se amesteca putin pana se omogenizeaza.
Separat batem frisca lichida cu zaharul vanilat.
Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. ( se hidrateaza in apa rece, eu intotdeauna o hidratez in mai putina apa decat scrie pe pachet, se lasa 10 minute pana se umfla dupa care se topeste la baine-marine, ATENTIE!!! NU TREBUIE SA FIARBA!!!! Altfel gelatina se distruge) .
Se amesteca iaurtul cu frisca batuta si cu gelatina si se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.
Daca, crema este subtire, se da la rece 10 minute, daca este deja intarita, se pune direct pe blat ( este posibil sa ramana lichida, in functie de ce frisca folositi si cat de bine se bate, deci nu trebuie sa va speriati daca nu se intareste imediat ).
Se pune 1/2 din crema peste blat ( pe care il insiropati daca vreti, eu l-am lasat asa si a fost numai bun ) apoi se pun afinele din loc in loc si restul de crema, se niveleaza cu un cutit cu lama groasa.
Deasupra se pune glazura ( se pun toate ingredientele intr-un ibric si se pun pe foc, pana se topeste ciocolata, nici aceasta nu trebuie sa fiarba!!!! ).
Optional se presara ciocolata rasa.
Pofta buna!!!