Chec "Tatin" cu caise

de Catalina L in Dulciuri, 21 Iun 2015 | 3667 vizualizari

 

Am adaptat reteta clasica de "tatin" cu mere si am facut un chec inversat cu caise......un deliciu

La Tarte Tatin" - este o tartă cu mere inversată - Un desert cu fundu'-n sus
Istoria ei este foarte cunoscută ...... Pe la sfarsitul secolului al 19-lea, doua surori frantuzoaice - Caroline si Stephanie Tatin - pregateau o tarta cu mere pentru clientii micului hotel in care lucrau. Deodata, realizeaza ca au copt deja merele, dar au uitat sa puna aluatul dedesubt. Asa ca s-au gandit sa-l puna deasupra... Rezultatul a fost apreciat de clienti, iar tarte Tatin a intrat in istorie.
Născută dintr-o greșeală această retetă aparține patrimoniului culinar francez.

 

INGREDIENTE

pentru 2 checuri mijlocii :

  • 700 gr de caise
  • 75 gr zahar pentru caramel
  • 4 oua
  • 150 gr unt moale
  • 75 gr de zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 15 cl de lapte
  • 300 gr de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • fistic prajit pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Tatin" cu caise:

Incalziti cuptorul la 180 °C.
Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat.
Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute .

In bolul robotului amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam ouale treptat, apoi laptele si amestecam pana la omogenizare completa.

Punem faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam.
Ungeti formele de chec si puneti caisele (cu exteriorul in sus).

Caramelul ramas in tigaie l-am pus in compozitia aluatului.

Varsati compozitia peste caise si dati la cuptor pentru 35-40 minute.

Asteptati 5 minute inainte de a rasturna formele de chec. Nu ridicati formele de chec imediat.
Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea caiselor.

Decorati cu fistic prajit st taiati-le felii.  

Fellile de chec se servesc reci sau....caldute cu inghetata de vanilie.....un deliciu !

Pofta Buna  !!!

TIPS-URI

1

Cand le scoateti din cuptor asteptati 5 minute inainte de a rasturna formele de chec.Nu ridicati formele de chec imediat. Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea caiselor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Tatin" cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec alb cu lamaie