Chec "Tatin" cu caise

de Catalina L in Dulciuri, 21 Iun 2015 | 3416 vizualizari

 

Am adaptat reteta clasica de "tatin" cu mere si am facut un chec inversat cu caise......un deliciu

La Tarte Tatin" - este o tartă cu mere inversată - Un desert cu fundu'-n sus
Istoria ei este foarte cunoscută ...... Pe la sfarsitul secolului al 19-lea, doua surori frantuzoaice - Caroline si Stephanie Tatin - pregateau o tarta cu mere pentru clientii micului hotel in care lucrau. Deodata, realizeaza ca au copt deja merele, dar au uitat sa puna aluatul dedesubt. Asa ca s-au gandit sa-l puna deasupra... Rezultatul a fost apreciat de clienti, iar tarte Tatin a intrat in istorie.
Născută dintr-o greșeală această retetă aparține patrimoniului culinar francez.

 

INGREDIENTE

pentru 2 checuri mijlocii :

  • 700 gr de caise
  • 75 gr zahar pentru caramel
  • 4 oua
  • 150 gr unt moale
  • 75 gr de zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 15 cl de lapte
  • 300 gr de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • fistic prajit pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Tatin" cu caise:

Incalziti cuptorul la 180 °C.
Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat.
Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute .

In bolul robotului amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam ouale treptat, apoi laptele si amestecam pana la omogenizare completa.

Punem faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam.
Ungeti formele de chec si puneti caisele (cu exteriorul in sus).

Caramelul ramas in tigaie l-am pus in compozitia aluatului.

Varsati compozitia peste caise si dati la cuptor pentru 35-40 minute.

Asteptati 5 minute inainte de a rasturna formele de chec. Nu ridicati formele de chec imediat.
Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea caiselor.

Decorati cu fistic prajit st taiati-le felii.  

Fellile de chec se servesc reci sau....caldute cu inghetata de vanilie.....un deliciu !

Pofta Buna  !!!

TIPS-URI

1

Cand le scoateti din cuptor asteptati 5 minute inainte de a rasturna formele de chec.Nu ridicati formele de chec imediat. Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea caiselor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Tatin" cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa pentru vara