Legumele se curata si se taie marunt.
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Scarita se taie bucati.
Intr-o oala, se pune uleiul, legumele si ceapa...
Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute.
Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată.
Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne de...
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri si...
Curățăm păstăile de fasole de capete, le spălăm bine în apă rece și le rupem în două. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Curățăm morcovul, păstârnacul și...
Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom...
Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...
Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga.
Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...
Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....
Portionam puiul si il spalam bine apoi il vom pune la fiert in apa cu putina sare.
Cand incepe apa sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.
Curatam si spalam bine legumele pe care le vom toca...
Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot.
Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele mai...
Amestecam apa cu sare si margarina- punem pe foc sa fiarba. Adaugam faina si amestecam pana incepe sa fiarba. Se pune deoparte, se lasa sa se mai raceasca si adaugam ouala 2 cate 2, pana obtinem...
Costita se portioneaza si se pune la clocotit in apa cu sare . Spumati daca e nevoie.
Curatati si spalati legumele .Conopida o desfaceti in buchete .
Caliti usor ceapa, ardeiul maruntite si...
Mai intai tocam varza, apoi ceapa o maruntim, atat pe cea veche cat si pe cea noua. Carnea o taiem bucatele mai mici, sa nu ne chinuim cand mestecam.
Intr-o tava punem uleiul, apoi carnea, lasam...
Preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri apa...
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute.
Legumele se...
Feliem fiecare bucata de muschiulet de porc in trei, dar lasam cate un capat intreg si batem usor cele trei felii cu ciocanul de snitele.
Din condimente, putin ulei si sare, facem un sos cu care...
Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între...
Taiati legumele (in afara de rosii) in cuburi mici si caliti-le in putin ulei cu un praf de sare si piper.
Cand legumele s-au calit adaugati apa (in functie de cata supa vreti sa...
Spalati puiul sa fie curat fara urme de pene pe el.
Marinati puiul peste noapte in frigider intr-o cratita cu ingredientele pentru marinat, va straduiti sa patrunda marinata si in interiorul...
Am pregatit mai întâi cojile de eclere.
Am pus sa fiarba apa,untul,uleiul,zaharul si sarea.
Când a început sa fiarba,am adaugat toata faina odata,amestecând energic...
Punem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată.
O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și clătim...
Am primit un piept de rata de tara cu tot cu os, dar fara grasime, nu asa cum sunt in comert. L-am dezosat iar carnea am taiat-o bucatele potrivite.
Se spala pieptul de rata, se sterge bine cu...
Blatul:
Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul.
Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaua si faina.
Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare.
Incorporati...
Punem intr-un vas, apa la fiert.
Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul).
Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa sa...
Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit.
Ouale si zaharul se...
Se curăţă legumele, se taie bucăţi şi se pun la fiert în mai multă apă împreună cu osul de la piept (pentru gust).
Separat se fierb pastele pe jumătate în apă cu sare...
Puiul se spala bine si se lasa deoparte sa se usuce de apa.
Intr-o tigaie punem nautul scurs de zeama, ceapa taiata feliute si putin ulei de masline.
Punem si broccoli spalat si taiat in bucati...
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra. Se adauga cacaua si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec...
Am spalat carnea de curcan si am pus-o in vasul cu apa rece pe foc. Am acoperit cu capacul si am lasat-o la foc mediu, pana acul indicator a ajuns spre sfarsitul zonei verzi. Am oprit focul si am...
Spalam si curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Carnea tocata o amestecam cu legumele tocate, adaugam...
Foi:
Pregatim un bol mai mare in care vom pregati aluatul pentru foi.
Adaugam in bol ouale, zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul.
Amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste....
Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert.
Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute.
Cand este facuta carnea se scoate separat.
Zarzavatul se curata, se toaca...
Pulpa de miel se crestează pe alocuri, se masează cu uleiul de măsline și se pune la prăjit într-o tigaie, atât cât să se formeze o crustă.
Apoi se asezonează cu...
Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...
Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se...
Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi,...
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se...
Rasolul trebuie sa fie cu maduva, carnea o taiem cubulete, le dam intr-un clocot si aruncam apa. Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa limpede.
Carnea de vitel fierbe mai greu, asa ca o...
Puiul se taie bucati,se spala si se pune la prajit in putin ulei.Se prajeste 5 minute pe ambele parti.
Taiem marunt ceapa,usturoiul telina si morcovul.Eu am dat prin razatoare morcovul si...
Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.
Am adaugat lingura cu lingura zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare si lucioasa.
Am adaugat apa si galbenusurile...
Pentru astazi am ales
Ciorba de cartofi cu scarita afumata
Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Scarita se taie bucati. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele si ceapa...
Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne de...
Desert tort cu ciocolata si portocale
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri si...