Tort cu crema Stracciatella si capsuni

de Lavinia in Torturi, 13 Apr 2014 | 14987 vizualizari

 

La multi ani tuturor floricelelor!:x Sa aveti o zi minunata!>:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 350 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Crema Stracciatella:
  • 150 g ciocolata alba
  • 3 linguri apa fiarta
  • 2 galbensuri
  • 1 lingura esenta de rom
  • 125 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata neagra tocata marunt
  • 10 g gelatina(1 plic)+4 linguri apa rece
  • Crema de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 125 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina(1 plic)+4 linguri apa rece
  • Crema de ciocolata:
  • 300 g ciocolata amaruie/cu lapte
  • 125 ml frisca lichida
  • Crema decor:
  • 400 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema Stracciatella si capsuni:

Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.

Am adaugat lingura cu lingura zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare si lucioasa.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cateva secunde la viteza foarte mica .

Am amestecat faina cu praf de copt si am cernut-o in prealabil.

Am adaugat treptat faina peste albusuri amestecand usor de sus in jos pana am incorporat toata faina.

Am tapetat o tava(26 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit apoi l-am taiat in 3 pe orizontala.

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul cateva minute pana s-a topit zaharul.

Am lasat la racit si am adaugat esenta de rom dupa gust.

Pentru crema stracciatella am pus ciocolata la topit pe baie de aburi.

Am adaugat esenta de rom,apa fiarta si am amestecat energic pana am obtinut o crema fina si lucioasa.

Am adaugat si galbenusurile si am pus gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.

Intre timp am mixat bine frisca impreuna cu mascarponele.

Am topit gelatina(Atentie sa nu fiarba) apoi am adaugat-o peste ciocolata.

Am pus crema de ciocolata alba peste frisca si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Am tocat ciocolata si am pus-o peste crema amestecand usor doar cat sa o incorporez .

Asamblare:

Pe o tava am pus prima foaie de blat pe care am insiropat-o.

Am pus crema Stracciatella si am nivelat bine.

Am acoperit cu al doilea blat pe care l-am insiropat si pe el si am dat la rece pana am pregatit crema de capsuni.

Am taiat in cubulete capsunile apoi le-am pasat fin cu ajutorul unui blender.

Am adaugat zaharul si am pus pe foc sa fiarba 4-5 minute.

Am strecurat totul printr-o sita si am lasat la racit.

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o si am adaugat-o peste siropul de capsuni.

Am mixat frisca impreuna cu mascarponele apoi am adaugat siropul de capsuni si am mixat usor pana s-a incorporat tot siropul.

Am scos tortul de la rece ,am pus crema de capsuni apoi am acoperit cu ultimul blat pe care l-am insiropat si pe el.

Am dat din nou tortul la rece pentru minim 4-5 ore.

Cat timp sta tortul la rece am pregatit cremele pentru decor.

Intr-o craticioara am pus frisca lichida si am lasat-o pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Am adaugat ciocolata alba rupta in bucatele mici si am lasat-o sa stea in frisca fierbinte cateva minute.

Am amestecat apoi usor pana s-a topit complet ciocolata .

Am dat crema la rece pana s-a intarit.

Pentru crema de ciocolata am topit ciocolata (Eu am folosit o parte amaruie si o parte cu lapte) cu frisca lichida apoi am lasat-o la rece pana s-a intarit usor.(cat sa poate fi intinsa pe tort)

Am scos cu grija inelul detasabil apoi am uns marginile tortului cu un strat generos de crema de ciocolata.

Am mixat crema de ciocolata alba pana s-a deschis la culoare si a devenit pufoasa. 

Am uns suprafata tortului cu un strat fin de crema de ciocolata alba.

Am luat 3-4 linguri de crema in care am pus 1 vf cutit colorant roz.

Cu ajutorul unui posh am format cativa trandafirasi din crema roz.

Din restul de crema alba am spritat rozete pe toata suprafata tortului.

Am dat tortul la rece pentru inca 2-3 ore.

TIPS-URI

1

Puteti decora tortul dupa placul vostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema Stracciatella si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema dubla de ciocolata