Tort cu crema Stracciatella si capsuni

de Lavinia in Torturi, 13 Apr 2014 | 15034 vizualizari

 

La multi ani tuturor floricelelor!:x Sa aveti o zi minunata!>:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 350 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Crema Stracciatella:
  • 150 g ciocolata alba
  • 3 linguri apa fiarta
  • 2 galbensuri
  • 1 lingura esenta de rom
  • 125 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata neagra tocata marunt
  • 10 g gelatina(1 plic)+4 linguri apa rece
  • Crema de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 125 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina(1 plic)+4 linguri apa rece
  • Crema de ciocolata:
  • 300 g ciocolata amaruie/cu lapte
  • 125 ml frisca lichida
  • Crema decor:
  • 400 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema Stracciatella si capsuni:

Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.

Am adaugat lingura cu lingura zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare si lucioasa.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cateva secunde la viteza foarte mica .

Am amestecat faina cu praf de copt si am cernut-o in prealabil.

Am adaugat treptat faina peste albusuri amestecand usor de sus in jos pana am incorporat toata faina.

Am tapetat o tava(26 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit apoi l-am taiat in 3 pe orizontala.

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul cateva minute pana s-a topit zaharul.

Am lasat la racit si am adaugat esenta de rom dupa gust.

Pentru crema stracciatella am pus ciocolata la topit pe baie de aburi.

Am adaugat esenta de rom,apa fiarta si am amestecat energic pana am obtinut o crema fina si lucioasa.

Am adaugat si galbenusurile si am pus gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.

Intre timp am mixat bine frisca impreuna cu mascarponele.

Am topit gelatina(Atentie sa nu fiarba) apoi am adaugat-o peste ciocolata.

Am pus crema de ciocolata alba peste frisca si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Am tocat ciocolata si am pus-o peste crema amestecand usor doar cat sa o incorporez .

Asamblare:

Pe o tava am pus prima foaie de blat pe care am insiropat-o.

Am pus crema Stracciatella si am nivelat bine.

Am acoperit cu al doilea blat pe care l-am insiropat si pe el si am dat la rece pana am pregatit crema de capsuni.

Am taiat in cubulete capsunile apoi le-am pasat fin cu ajutorul unui blender.

Am adaugat zaharul si am pus pe foc sa fiarba 4-5 minute.

Am strecurat totul printr-o sita si am lasat la racit.

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o si am adaugat-o peste siropul de capsuni.

Am mixat frisca impreuna cu mascarponele apoi am adaugat siropul de capsuni si am mixat usor pana s-a incorporat tot siropul.

Am scos tortul de la rece ,am pus crema de capsuni apoi am acoperit cu ultimul blat pe care l-am insiropat si pe el.

Am dat din nou tortul la rece pentru minim 4-5 ore.

Cat timp sta tortul la rece am pregatit cremele pentru decor.

Intr-o craticioara am pus frisca lichida si am lasat-o pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Am adaugat ciocolata alba rupta in bucatele mici si am lasat-o sa stea in frisca fierbinte cateva minute.

Am amestecat apoi usor pana s-a topit complet ciocolata .

Am dat crema la rece pana s-a intarit.

Pentru crema de ciocolata am topit ciocolata (Eu am folosit o parte amaruie si o parte cu lapte) cu frisca lichida apoi am lasat-o la rece pana s-a intarit usor.(cat sa poate fi intinsa pe tort)

Am scos cu grija inelul detasabil apoi am uns marginile tortului cu un strat generos de crema de ciocolata.

Am mixat crema de ciocolata alba pana s-a deschis la culoare si a devenit pufoasa. 

Am uns suprafata tortului cu un strat fin de crema de ciocolata alba.

Am luat 3-4 linguri de crema in care am pus 1 vf cutit colorant roz.

Cu ajutorul unui posh am format cativa trandafirasi din crema roz.

Din restul de crema alba am spritat rozete pe toata suprafata tortului.

Am dat tortul la rece pentru inca 2-3 ore.

TIPS-URI

1

Puteti decora tortul dupa placul vostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema Stracciatella si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe