Friptura de vita cu taitei Dan Dan

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 4 Dec 2015 | 3401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 1 bucata de 250 grame friptura de vita
  • 1/2 ligurita piper Szechuan
  • 5 condimente chinezesti
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir proaspat
  • 1/4 chili
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1/2 lime
  • cateva tulpini de coriandru proaspat
  • Pentru mazare:
  • 150 grame mazare pastai (sugar snaps)
  • 1/2 lingura sos Hoisin
  • 1/2 lamaie sau lime
  • Pentru taitei:
  • 3 linguri ulei cu chili
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1/4 legatura de coriandru proaspat
  • 4 fire de ceapa verde
  • 200 grame taitei cu ou
  • 1/2 cub concentrat bio de vita
  • 1/4 lime
  • miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu taitei Dan Dan:

Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita impreuna cu 5 condimente chinezesti. Se stropeste totul cu ulei de masline si se maseaza condimentele in carne.

Se imparte chiliul tocat intre cele doua boluri, impreuna cu sosul de soia, uleiul si usturoiul.

Se frige bucata de carne pe un gratar fierbinte la foc mare cate 2 minute pe parte pentru o friptura in sange sau in functie de preferinte.

Se fierbe mazare in apa sarata cateva minute.

Se toaca ceapa verde rondele si se imparte intre cele doua boluri.

Se stropeste un tocator curat cu ulei de masline si se aseaza friptura deasupra. Se rad fin ghimbirul, usuturoiul si chiliul peste friptura, se stropeste cu suc de lime si se lasa la odihnit.

Se aseaza sosul Hoisin pe un platoru si se intinde cu o lingura pe toata baza platoului. Se stropeste cu suc de lime si ulei de masline si se aseaza mazarea deasupra. Se mai stropeste cu putin ulei de masline si se amesteca in momentul servirii.

Se fierb taiteii in apa in care a fiert mazarea, impreuna cu cubul de concentrat.

Se stoarce putin suc de lime in fiecare bol si se adauga si putina miere.

Se taie bucata de friptura in fasii de 2 cm grosime si se imbraca in sosurile scurse pe tocator.

Se impart taiteii intre boluri si se adauga si putin din apa in care au fiert.

Se servesc imediat cu mazare si fasii de friptura, presarati cu frunze de coriandru si suc de lime.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu taitei Dan Dan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Bunica 1

04.12.2015, 16:22

M-ai cam pierdut Stiu eu foarte bine cum stă treaba cu carnea de vită,da n-o pot mânca așa în sânge.

Rocsi 1

04.12.2015, 20:27

Ce bine arata!

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:05

Bunica, si mama mea are aceleasi preferinte. :*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de ciocolata amaruie si sfecla rosie