Eclere

de cristeena20 in Prajituri, 14 Noi 2012 | 19566 vizualizari

 

Aluatul facut pentru eclere se poate modela in mai mutle fleuri si umple cu creme diferite. Si recent am invatat sa prajesc (ca niste gogosi) bilute din acest aluat si apoi , pudrate cu zahar amestecat cu scortisoare....e un deliciu. Trebuie doar sa incercati. E o reteta traditionala de aici...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 l apa
  • 500 gr margarina
  • sare
  • 800 gr faina
  • 16-20 oua
  • Crema:
  • frisca sau crema de oua sau budinca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Amestecam apa cu sare si margarina- punem pe foc sa fiarba. Adaugam faina si amestecam pana incepe sa fiarba. Se pune deoparte, se lasa sa se mai raceasca si adaugam ouala 2 cate 2, pana obtinem consistenta potrivita pentur eclere (aluatul trebuie sa fie mai gros)

Cu o forma de patiserie (cornet) facem forme diferite (eclere, profiteroluri) si se umplu cu creme dupa preferinte. Eu am facut cu o crema de oua ( vezi reteta de tarta cu mere), cu frisca , budinca,etc.Eu un fel l-am facut cu amestec de crema de ou cu frisca. 

Deasupra de orneaza cu ciocolata topita cu unt.

O alta varianta dina cest aluat este sa il prajim in baie de ulei (ca gogosii) si apoi ii tavalim in zahar amestecat cu scortisoare...sunt deliciosiiiiii. Se numesc Fartos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu capsuni si ciocolata