Este prima oară când fac eclere,aşa că n-am fost prea mulţumită de rezultat.Va trebui să mai lucrez puţin la reţetă.Gustul a fost mulţumitor dar m-au dezamăgit ca şi aspect.
Am pregatit mai întâi cojile de eclere.
Am pus sa fiarba apa,untul,uleiul,zaharul si sarea.
Când a început sa fiarba,am adaugat toata faina odata,amestecând energic cu un tel câteva minute.
Am lasat sa se raceasca putin,apoi am adaugat pe rând ouale,amestecând bine dupa fiecare.
Am pus cu ajutorul unui poş compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Am facut forme lunguiete sau rotunde.Mi-au placut mai mult cele rotunde cum au iesit.
Am pus tava în cuptorul preîncalzit,primele 10 minute la foc mai iute,apoi am redus focul si am mai lasat 15 minute.
Dupa ce s-au copt ,le-am lasat sa se raceasca si am pregatit crema.
Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat putin lapte.Am pus si amidonul,apoi aromele.
Am încalzit laptele si l-am pus peste crema de galbenusuri.
Am transferat amestecul într-o cratita la foc mic.
Am amestecat cu telul tot timpul,pâna s-a îngrosat si a avut consistenta unei budinci.
Am pus untul si am amestecat pâna s-a topit.
Dupa ce s-a racit putin am pus-o la frigider.
Nu prea stiu din care motive a cam refuzat sa se întareasca.
Am mixat frisca cu o lingura de zahar pudra fiind o frisca neîndulcita.
Am taiat cate un capac eclerelor,am pus crema,frisca si bucati de capşuni.
Le-am lasat la rece cam o ora.