Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

de Bucataras Medi in Dulciuri, 7 Noi 2013 | 5768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara dupa gust
  • 100 g unt
  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi:

Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min. Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust. Dupa ce am calit merele  tragem vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si adaugam zaharul vanilat si scortisoara .Amestecam bine.

Separat, intr-un bol amestecam faina ,grisul,zaharul si praful de copt.

Pentru copt am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Ungem tava cu putin ulei(inclusiv marginile) si o captusim cu hartie de copt. In timp ce ne ocupam de "constructia" prajiturii preincalzim cuptorul.

Amestecul solid il impartim in 3 ,la fel si merele,la fel si untul. Primul start este cel solid urmeaza unul de mere peste care radem unt. Urmeaza iar un strat alb ,unul de mere si unt ras.  Si la final un strat alb, unul de mere si radem restul de unt. Straturile solide nu trebuie sa fie foarte groase (cel mult 1 deget) deoarece riscam ca acestea sa nu se coaca.

Dam la cuptor la 200 grade timp de circa 40 min. Scoatem tava din cuptor ,lasam prajitura sa se racoreasca si apoi putem taia direct in tava felii triunghiulare. Presaram zahar pudra si ungem cu dulceata de nuci verzi.Asa de mult ne-a placut ca in aceasta toamana am facut-o de cateva ori bune.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere a bunicii