Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

de Bucataras Medi in Dulciuri, 7 Noi 2013 | 5728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara dupa gust
  • 100 g unt
  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi:

Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min. Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust. Dupa ce am calit merele  tragem vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si adaugam zaharul vanilat si scortisoara .Amestecam bine.

Separat, intr-un bol amestecam faina ,grisul,zaharul si praful de copt.

Pentru copt am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Ungem tava cu putin ulei(inclusiv marginile) si o captusim cu hartie de copt. In timp ce ne ocupam de "constructia" prajiturii preincalzim cuptorul.

Amestecul solid il impartim in 3 ,la fel si merele,la fel si untul. Primul start este cel solid urmeaza unul de mere peste care radem unt. Urmeaza iar un strat alb ,unul de mere si unt ras.  Si la final un strat alb, unul de mere si radem restul de unt. Straturile solide nu trebuie sa fie foarte groase (cel mult 1 deget) deoarece riscam ca acestea sa nu se coaca.

Dam la cuptor la 200 grade timp de circa 40 min. Scoatem tava din cuptor ,lasam prajitura sa se racoreasca si apoi putem taia direct in tava felii triunghiulare. Presaram zahar pudra si ungem cu dulceata de nuci verzi.Asa de mult ne-a placut ca in aceasta toamana am facut-o de cateva ori bune.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea