Reteta o am de la o prietena italianca care e de origine din toscana (Italia).
Reteta asa zisa ,, pollo alla cacciatora''e o reteta traditionala din toscana .E o reteta simpla dar foarte gustoasa...
Puiul se taie bucati,se spala si se pune la prajit in putin ulei.Se prajeste 5 minute pe ambele parti.
Taiem marunt ceapa,usturoiul telina si morcovul.Eu am dat prin razatoare morcovul si usturoiul).
Se adauga la carne si se caleste vreo 5 minute.Se adauga vinul si se lasa sa sa evapore.Adaugam sucul de rosii ,punem capacul si lasam sa se fiarba 30/40 minute.
Adaugam si sare,piper rozmarin,cimbru.
Daca nu e destul sos mai adaugam un pahar de apa calda sau daca avem supa de pui.
Cand carnea e gata adaugam patrunjelul taiat marunt.
1
aceasta reteta se potriveste si la iepure
2
vinul alb se poate inlocui cu vin rosu