Tort Toffifee

de Cantboilanegg in Torturi, 17 Mar 2011 | 21606 vizualizari

 

O readaptare a tortului cu mousse de ciocolata. Mi-a placut foarte mult si am mai adaugat cateva calorii in plus: delicioasele bomboane cu caramel si alune Toffifee!
Tortul este format dintr-un blat subtire cu cacao si nuci, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte.

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de: - 60 g nuci - 100 g zahar pudra - 20 g cacao - 4 albusuri - un varf de cutit de sare Pentru prepararea primului strat de mousse de ciocolata (stratul alb) avem nevoie de: - 125 ml smantana dulce - 250 g ciocolata alba - o lingurita si jumatate de gelatina - 300 ml frisca Pentru prepararea celui de-al doilea strat de ciocolata avem nevoie de: - 125 ml smantana dulce - 200 g ciocolata cu lapte - o lingurita de gelatina alimentara - 200 ml frisca  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Toffifee:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra. Se adauga cacaua si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.Adaugam amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul incins la 180*C timp de 12-15 minute.

Crema 1:

Ciocolata alba se topeste la bain mairie, impreuna cu smantana dulce. In ciocolata topita adaugam gelatina dizolvata in putina apa calduta si apoi frisca batuta. Obtinem o crema spumoasa, foarte usoara, pe care o turnam peste blatul copt si racit complet.

Crema 2 se prepara exact ca si crema 1. Turnam si cel de-al doilea strat de crema in tava de tort si dam totul la rece pentru cel putin 3 ore. Dupa racire scoatem peretii detasabili ai tavii si ornam cu glazura de ciocolata (preparata din ciocolata topita cu o lingurita de smantana si una de unt -  la cuptorul cu microunde), ciocolata rasa si bomboane Toffifee, asa cum se vede in imagine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Toffifee" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

17.03.2011, 22:14

Bine ai venit ! Toate problemele se vor rezolva Prajitura e.....foarte buna

elena1988 1

25.03.2011, 13:21

mihaelar63 1

21.12.2012, 15:23

La multu ani !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort italian de ciocolata si migdale