Negresă a la Merișor

de Panacris in Prajituri, 8 Mar 2013 | 17115 vizualizari

 

Când am văzut la Merișor, NEGRESA INSIROPATA CU CREMA DE GALBENUSURI SI CAFEA, nu am putut rezista tentației!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • Ouă 4 bucăți,
  • Albuș de ou 4 bucăți,
  • Bomboane de ciocolată sau ciocolată 250 g,
  • cacao 50 g,
  • Unt 200 g,
  • Lapte 200 ml,
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată 1 praf,
  • miez de nucă măcinat 100 g,

Pentru crema de gălbenușuri:

  • Gălbenușuri
  • 4 bucăți
  • cafea espresso 200 ml,
  • zahăr tos 200 g,
  • mascarpone 400 g,
  • cacao 50 g,

Pentru sirop:

  • Cafea espresso 300 ml

Pentru ornat:

  • Ornamente de ciocolată
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă a la Merișor:

Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între timp se bat albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și gălbenușurile, amestecîndu-se usor până se încorporează toate ingredientele. Amestecul de ciocolată se toarnă în fir subțire în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor. Se adaugă cacao, făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă la compoziția de mai sus, amestecându-se ușor, până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă, tapetată cu foaie de pergament se pune un strat de nucă, apoi,  se toarnă aluatul obținut  și se lasă la copt, cca 45 de minute la foc mediu.

Pentru cremă, se prepară o cafea esspreso.  Între timp se amestecă gălbenușurile energic cu zahărul, pe bain marie, apoi se adaugă cacaua, cafeaua și se amestecă până se înglobează în crema de ouă. Se ia de pe foc, se lasă la răcit apoi  se adaugă brânza mascarpone, amestecându-se ușor până se omogenizează. Se lasăla rece până a doua zi.

Cand blatul s-a răcit se toarnă 300 ml de cafea esspreso fierbinte, neîndulcită, lăsîndu-se la rece până a doua zi.

A doua zi se răstoarnă blatul din tavă pe un platou, se toarnă crema peste el și se ornează după imaginație cu ornamente sau fulgi de ciocolată! Se lasă la rece încă vreo câteva ore. Se taie rece în romburi! Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă a la Merișor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa din albusuri cu ciocolata si crema de lamaie