Pui cu ciuperci acoperit cu foietaj

de cristeena20 in Pui, 8 Dec 2012 | 6185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 1 cutie cu ciuperci intregi
  • o bucata de bacon
  • o bucata de carnat afumat
  • ceapa, usturoi,
  • arpagic (10 buc)
  • ulei de masline, sare, piper, dafin
  • pasta de rosii
  • cub knorr , vin alb
  • o foaie de masa foietata
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci acoperit cu foietaj:

- Pulpele de pui de tau in 3-4 bucati (depinde de marime)- se pun pe gratar , se rpajesc bine.

- arpagicul se fierbe in apa clocotita cu coaja si se scoate intr-un bol cu gheata cu apa- apoi decojim .

- baconul sau sunca afumata se taie cuburi marisoare, la fel carnatul

- Taiem ceapa marunt si punem la clait in ulei d emasline, aduagam usturoi  Adaugam baconul si carnatul, apoi pasta de rosii si carnea care a fost grilada inainte. Adaugam vin alb si apa . Adaugam sare, piper, piri-piri si cub knorr de pui. Lasam acoperit , pana se inmoaie carnea si se formeaza un sos mai gros. Adaugam dafinul si la final ciupercile si arpagicul MAi dam clocote. 

- Punem din compozitie in forme de 1 persoana sau tava mai mare (dupa preferinta). Decupam din foaia foietata sa fie aprox de marimea vasului unde e carnea, ungem marginile vasului cu ou batut- acoperim cu foaia foietata si inchidem marginile. Ungem totul cu ou deasupra si dam la cuptor pana este coapta foaia de deasupra si e rumena.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci acoperit cu foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Valdostana haiduceasca