Snitel vienez cu cartofi zdrobiti

de cristeena20 in Vita, 12 Mar 2013 | 5285 vizualizari

 

O combinatie foarte buna pentru o masa de oranz.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii subtiri de pulpa de vitel
  • faina, pesmet, 2 oua
  • 1/2 kg cartofi mici rotunzi albi cu coaja subtire
  • ulei de masline
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • grelos (florile de la varza portugheza sau de la napi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez cu cartofi zdrobiti:

Batem feliile de vitel bine si le saram si piperam. Lasam cca 1 ora la rece.

Cartofii ii spalam si stergem bine. Intr-un vas adaugam cartofii cu multa sare grunjoasa si ii dam la cuptor sa se coaca (cca 40 min). 

Intre timp alegem grelos  .

Facem snitelele: dam carnea prin faina, ou, pesmet si o prajim in ulei.

Punem apa la fiert cu sare si un catel de usturoi si cand da in clocot adaugam grelos . Lasam sa fiarba cca 10 min. Eu am folosit din cel de la varza. Cand e gata fiert se strecoara.

Cartofilor deja copti se scot si li se da un pumn usor:)

Intr-o tigaie punem ulei de masline cu 1 catel de usturoi necuratat si zdrobit si saltam bine cartofii; repetam cu grelos la fel.

Se servesc toate , alaturi de un vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez cu cartofi zdrobiti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Snitele de vitel