Am hotarat sa ma abat de la reteta traditionala pe care am invatat-o de la mama; rezultatul a fost unul pozitiv..delicios
- Spalam ardeii si ii scobim. Am lasat capacul frumos taiat, cu codita cu tot si l-am pastrat.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si prajim pe toate partile ardeii grasi. Ii scoatem si ii punem deoparte.
- Pregatim umplutura.Tocam marunt o ceapa si o calim in ulei de masline.Adaugam si usturoiul pisat, boiaua, pasta de ardei si bulion , apoi punem orezul. Mai calim 2 minute si adaugam carnea, condimentam cu sare, piepr si adaugam patrunjel verde tocat.
- Umplem ardeii cu pasta de carne si orez si ii asezam frumos intr-o oala cu apa calda si dam la fiert cca 30 minute la foc mic. Scoatem ardeii intr-un vas inalt de ceramica .Dam la cuptorul incins.
- Pastram din supa in care au foert ardeii si mai adaugam in oala cca 3-5 rosii moi suculente, ardei gras rosu-2 felii; si dam sa fiarba bine inca 7 minute. Mixam totul cu blenderul, astfel incat s aiasa un sos gros . Adaugam la sos inca pasta de rosii , gustam de sare sia daugam 2 -3 linguri de zahar.
- Acest sos il turnal peste ardeii din cuptor si mai lasam sa se coaca cca 30 minute, turnand din cand in candf sos deasupra. Stingem cuptorul si invelim cu folie de aluminiu.
- Servim alaturi de smantana acra!!!