Ficatei de pui cu ceapa si mamaliguta

de cristeena20 in Ficat, 19 Feb 2013 | 34223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola de ficatei de pasare
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras (poate fi de 2 culori)
  • ulei de masline
  • 2-3 catei usturoi pisat
  • 2 linguri pasta de rosii
  • o cana suc de rosii
  • putin ketchup
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • sos de chilli
  • 1 cana faina de malai
  • 3 cani apa
  • sare
  • unt cat o nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu ceapa si mamaliguta:

Curatam ficatul si il portionam dupa preferinte.

Taiem ceapa julien si o punem in tigaie la calit cu ulei de masline. Dupa 5 minute, cand ceapa s-a mai inmuiat, adaugam ardeiul gras taiat fasii si el. Lasam sub capac sa se caleasca si sa se inmoaie. Adaugam sare si apoi putin vin alb. Adaugam boia de ardei dulce, ficatul si apoi pasta si sucul de rosii amestecate cu putin ketchup, piper, un chili daca va place mai picant. Lasam sa fiarba 15 minute.

Intre timp facem mamaliga: apa clocotita cu sare in care adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu. La final adaugam putin unt.

Servim cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu ceapa si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficăţei în sos de roşii, cu mămăliguţă