E o reteta tipica portugheza. Diferenta dintre picioarele de porc si cele de vaca e ca acestea din urma au mai mutla carne si sunt mai gelatinoase. Eu una le prefer celor de porc.
Se spala bine picioarelede vaca. se dau la fiert. Cand dau in clocot -se arunca apa de pe ele.Apoi intr-o oala cu presiune se pune la fiert picioarele impreuna cu zarzavat: ceapa, morcov, patrunjel verde, usturoi, praz si sare.(daca ati tinut picioarele in sare cuc ateva zile inainte - ceea ce e recomandat pentru un gust bun nu mai aduagatio sare)
Intre timp pregatim sosul: Tocam marunt ceapa, usturoiul. Il punem intr-o cratita incapatoare si le calim in ulei d emasline pana devin aurii. Adaugam Morcovii taiati cubulete, baconul- mai lasam putin sa se caleasca. Adaugam apoi carnatul, pasta de tomate, vinul alb. Potrivim de sare, piper, piri-piri .
Carnea fiarta se scoate din apa- o taiem cuburi (eventual o dezosam daca preferam asa). Lasma apa deo+arte. In cratita cu sos adaugam carnea si nautul scurs bine de apa din conserva si turnam peste din apa de pe carne (strecurata). Se lasa sa fiarba toate asa impreuna cca 15 minute- Presaram coriandru la final.