Papricas de cartofi cu carne de porc

de cristeena20 in Porc, 10 Feb 2014 | 11846 vizualizari

 

Este una din retetele preluate de la bunica mea inca din copilarie si ramane in topul preferintelor mele. La unele persoane papricasul este carnea scazuta , ca fel principal, dar pentru mine mereu a insemnat aceasta supa satioasa si aromata....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de porc (eu am avut o bucata de spata de porc)
  • 1/2 kg cartofi rosii
  • 1 ceapa mare
  • 1/4 ardei rosu; 1/4 ardei verde
  • 2 morcovi
  • o lingura pasta de paprica
  • ulei de masline
  • sare, piper,
  • 1/2 cub concentrat de carne sau legume (dupa preferinta)
  • 1 cana faina
  • 1 ou
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi cu carne de porc:

- Portionam carnea in cuburi; eu prefer carnea de porc cu os si putina grasime 

- Curatam legumele; 

- Intr-o oala punem ceapa taiata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam morcovii razuiti pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete ff mici. Calim cca 3 minute, apoi adaugam carnea. Amestecam bine, adaugam foaia de dafin, sare, piper si putina pasta de paprica. Eu am aduagat si putin ardei iute.

- Acoperim cu un capac cca 5 minute si apoi adaugam apa clocotita cat sa acopere bine carnea. Punem cubul concentrat si lasam sa fiarba.

- Cand carnea este moale adaugam cartofii taiati mai mari si cand cartofii sunt aproape fierti facem galuste de faina din faina, ou si apa cat ia sa nu fie nici moale , nici tari. Se rup la supa. Adaugam din cand in cand apa clocotita daca e nevoie. La final adaugam patrunjel verde tocat fin si stingem.

TIPS-URI

1

Aceasta supa este nemaipomenita cu carne de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (17)

Lavinia 1

11.02.2014, 13:17

minunat

diaconta 1

11.02.2014, 16:14

ce buuuun

cristeena20 1

12.02.2014, 00:00

Va multumesc..chiar a fost bun si bucatarul sef a mancat pentru prima data asa ceva...si nota a fost maxima

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paprikas cu carne, mazare si galuste