corina241

1

Bucataras
incepator

craiova

Bucataras din 27.12.2009

RETETE148
PRIETENI93
Retete

Rulada cu masline

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2011

Blatul : Spargem 5 oua intr-un castron si mixam foarte bine, pana obtinem o spuma, in care adaugam untul, maioneza si condimentam cu sare si piper mixand din nou pana ce toate ingredientele se inglobeaza complet. In compozitia rezultata adaugam faina, amidonul si incepem sa mixam din nou, astfel...

Tocana de cartofi cu pulpa de vita

In Vita la 25 Noi 2011

Portionam pulpa de vita si o fierbem intr-un litru de apa.Pastram zeama strecurata in care a fiert carnea.Scostem carnea,calim ceapa,taiem in bucati potrivite legumele,iar acrtoful va fi taiat in 4.Condimentam dupa gust cu condimentele preferate,adaugam zeama strecurata in care a fiert pulpa si...

Paste cu pesmet

In Mancare copii la 24 Noi 2011

Intr-o oala punem apa la fiet si adaugam pastele in apa deja incalzita. Le lasam 10 minute la foc potrivit, apoi le scoatem, trecandu-le printr-un jet de apa rece pentru a nu se lipi intre ele. Intr-o tigaie unsa cu margarina se pune pesmetul cu zaharul, amestecand continuu pentru a nu se...

Ficatei de pui impanati cu usturoi

In Ficat la 24 Noi 2011

Spalam bine ficatul si-l curatam de toate pielitele.Dupa ce s-a scurs,luam fiecare ficatel si-l impanam cu fasii subtiri de usturoi. Incalzim o cratita la foc potrivit si prajim ficateii,care tot timpul vor fi acoperiti. Dupa ce s-au rumenit si patruns bine,ii scoatem pe un platou,punem...

Prajitura cu smantana si visine

In Prajituri la 24 Noi 2011

Se amesteca faina cu praful de copt.Se bate cu mixerul untul sau margarina.Adaugam treptat zaharul,apoi ouale rand pe rand si faina in 2 etape amestecand continuu pana la omogenizare. Aluatul se toarna intr-o tava de cuptor(30x40cm),se niveleaza si se coace timp de 30 min in cuptorul incalzit...

Tort fluturas aniversar

In Torturi la 24 Iul 2011

blatu l:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna cu cacaua si praful de copt. crema :250 ml frisca lichida se mixeaza cu mierea si obtinem o crema...

Ciorba de vita

In Supe/Ciorbe la 23 Ian 2011

Carnea bine spalata si portionata in bucatele mici se pune la fiert in apa cu sare.O lasam sa dea un clocot si dam spuma la o parte. Legumele:ceapa,morcovul,telina,pastarnacul si ardeii le punem intrgi la fiert.Abia cand au fiert foarte bine adaugam cartofii taiati in cubulete mici,apoi orezul...

Saculeti aromati

In Prajituri la 23 Ian 2011

Intr-un bol mare punem toate ingredintele:ouale,zaharul,laptele si faina pe care le mixam.Subtiem compozitia cu apa minerala,adaugam esenta de rom,zeama de portocala si plicul de zahar vanilat. Le amestecam pe toate avand grija sa nu se formeze cocoloase. Luam o lingura mare adanca,gen...

Rulada cu carne tocata si legume invelita in muschi tiganesc

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Legumele(morcovul si cartofii)fierte in coaja le dam pe razatoarea mica dupa ce le-am curatat de coaja. Ciupercile spalate le taiem marunt. Intr-un vas (vezi foto) punem carnea tocata,legumele,oul,usturoiul pisat marunt,condimentam cu piper,cimbru si oregano maruntit, sare dupa gust si...

Ciuperci simple cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Am spalat ciupercile,le-am curatat de pielite si le-am lasat cu palaria in jos pentru a se scurge apa. Pregatim o tigaie mai inalta,punem 1 lingura de ulei si apoi punem cipercile pe care le prajim pe fiecare parte. Le scoatem pe un prosop de hartie,presaram sare dupa gust si apoi usturoiul...

Fasole cu carnaciori II

In Mancaruri de legume la 21 Ian 2011

Fasolea o tinem in apa rece cateva ore. Pregatim o oala in care punem fasolea la fiert.Apa se schimba de cateva ori(3-4 ori).Ultima oara cand schimbam apa vom adauga legumele date pe razatoare si lasam sa fiarba in continuare. Intr-o craticioara punem carnaciorii taiati micut la prajit in...

Cartofi frantuzesti cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2011

Cartofii de pun la fiert intregi,in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert ii scoatem din vasul in care au fiert,ii curatam de coaja si-i taiem rondele. Intr-un castran amestecam cascavalul dat pe razatoare,ouale batute cu putina sare,laptele si smantana.Se formeaza o compozitiz cremoasa....

Tocanita de cartofi cu carne de pui

In Pui la 19 Ian 2011

Carnea spalata se taie cubulete si o punem sa se prajeasca in putin ulei. Adaudam ceapa,morcovul si cartofii cubulete,le calim putin,stingem cu o cana de apa,punem ardeii intregi sa-si lase gustul(ii scoatem inainte de servire) si lasam sa fiarba. Punem pasta de tomate(1 lingura),cimbru...

Ciocanele de pui cu sos alb

In Pui la 19 Ian 2011

Pragatim un vas care poate fi introdus in cuptor,il ungem cu unt,condimentam carnea,acoperim vasul si-l lasam la cuptor pana cand ciocanelele se patrund foarte bine. Sosul: Taiem ceapa marunt,la fel procedam si cu ciupercile pe care le calim in putin ulei,stingem cu vin,lasam sa se evapore...

Spaghete bolognese

In Spaghete la 16 Ian 2011

Intr-o craticioara punem 2 litri de apa cu sare si o lingura de ulei. Cand apa este clocotita punem spaghetele intregi si le fierbem 10 minute. Scoase din oala,scurse de apa si apoi trecute printr-un jet de apa rece,vor fi puse intr-un castron adanc pana cand sosul este gata. Sosul:...

Prajitura cu foi si crema de lamaie

In Prajituri la 16 Ian 2011

Foile: Intr-un castron amestecam toate ingredientele si obtinem o coca usor lipicioasa.completam cu faina cat sa ne ajute sa o intindem pe dosul tavii de aragaz unde vom coace 3 foi. Crema: Intr-o craticioara punem laptele rece,coaja de lamaie,adaugam faina in ploaie amestecand bine cu...

Mancare de mazare cu carne si cartofi

In Pui la 16 Ian 2011

Carnea se spala bine,o portionam si o punem la prajit in putin ulei. Ceapa si morcovul curatate si taiate cubulete mici le punem in uleiul unde am prajit carnea si le calim putin. Cartofii ii curatam de coaja ii taiem in cuburi mici si ii punem peste celelalte legume si carne.Completam...

Salata orientala

In Salate la 11 Ian 2011

Cartofii ii fierbem in apa cu sare pana cand trec testul furculitei.Ii curatam de coaja si-i taiem in cuburi de marime potrivita. Ceapa o taiem solzisori,apoi o adaugam peste cartofi. Ouale le fierbem tare si le taiem marunt. Castravetii ii taiem rondele mici. Toate ingredientele se...

Pizza rapida cu mult cascaval

In Pizza la 9 Ian 2011

Pentru aluat :Intr-un castron punem faina,improvizam o mica adancitura in care presaram cateva cristale de zahar,1/2 lingurita de sare,punem oul,laptele caldut in care am dizolvat drojdia si incepem sa framantam.Treptat incorporam si uleiul,framantand in continuare.Coca obtinuta o intindem pe...

Salata boeuf II

In Salate la 9 Ian 2011

Morcovii si cartofii se pun intregi la fiert in apa cu sare. Separat,fierbem si pieptul de pui. Dupa ce au fiert se scurg bine,lasam sa se raceasca,curatam de coaja si taiem carnea si legumele fierte in cubulete mici. Ardeiul si castravetii se taie si ei cubulete si se pun peste restul...

Guguluf cu cacao

In Prajituri la 8 Ian 2011

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aprindem cuptorul ca sa fie incins cand punem prajitura la copt. Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.Adaugam treptat ouale treptat,mixam bine si le incorporam pe toate.Ajutandu-ne de un tel adaugam...

Paste cu lapte

In Mancare copii la 7 Ian 2011

Pregatim o oala cu 2 l apa clocotita in care punem pastele lasandu-le 7-8 minute la foc potrivit.Le scoatem intr-o strecuratoare mare si le trecem sub un jet de apa rece pentru a nu se lipi intre ele. In aceeasi oala in care au fiert pastele,punem laptele si cand a ajuns la punctul de fierbere...

Mini-tartele unui incepator

In Prajituri la 7 Ian 2011

Mini-tarte :Amestecam oul cu zaharul tos si cel vanilat,apoi adaugam untul usor topit .Faina,impreuna cu praful de copt se incorporeaza in compozitia se mai sus,omogenizam bine si dam la rece.Intre timp incalzim cuptorul si pregatim formele de tarta pe care le ungem bine cu unt. Scoatem coca...

Sarmalute in vas roman

In Porc la 7 Ian 2011

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele:carnea tocata,ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu orezul pana cand devine aurie si amestecam continuu pentru ca orezul sa nu se prinda;punem in continuare ouale, sarea si piperul.Cu aceasta compozitie umplem foile de sarmale. Se taie foile...

Piept de pui pe gratar

In Pui la 5 Ian 2011

Carnea spalata se portioneaza si se bate usor pe o singura parte. Pregatim o tigaie speciala pentru gratar,condimentam carnea si o punem la foc potrivit intorcand-o din cand in cand sa nu se arda. Orezul il spalam bine in apa rece,iar apoi il punem intr-o craticioara cu putin ulei si-l...

Prajitura cu ciocolata si nuca

In Prajituri la 5 Ian 2011

Blatul 1: Albusurile le separam de galbenusuri si le mixam pana se intaresc.Apoi adaugam zaharul continuand sa mixam pana se topesc toate cristalele si adaugam esenta de rom. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,turnandu-le apoi peste bezeaua obtinuta.La sfarsit incorporam faina,cacooa si...

Muschi de porc impletit

In Porc la 2 Ian 2011

Am facut un amestec intr-un castron din ulei de masline,cimbru maruntit,oregano,piper,foi de dafin,sare,vin rosu si 4 catei de usturoi pisat. Muschiul l-am taiat pe lung in 4 fasii,fara a se patrunde pana la capatul gros,se lasa cca 2 cm;iar apoi l-am pus in castronul cu condimente,lasandu-l...

Rosii umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2011

Rosiile spalate se taie in forma de stea cu ajutorul unui varf de cutit si le desfacem in 2 bucati. Branza se da pe razatoare,apoi se amesteca intr-un castron cu smantana si mararul taiat marunt. Cu pasta obtinuta umplem rosiile presarandu-le cu marar proaspat.

Cordon bleu

In Pui la 1 Ian 2011

Carnea se spala,iar apoi se pune pe o folie de plastic si batem cu ciocanul de snitele.Condimentam,punem o felie de cascaval,una de sunca si apoi rulam si prindem cu scobitori. Amestecam intr-o farfurie adanca oul cu faina,usturoiul si putina sare si formam o compozitie usor ingrosata. Luam...

TORT '' New Year''

In Torturi la 1 Ian 2011

Blatul: Albusurile le batem pana isi tripleaza volumul,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul formand o maioneza subtire,turnandu-se apoi peste albusuri si amestecam usor cu o lingura de lemn. Faina,cacaoa si praful de copt se adauga...

Afisate 61 - 90 din 148 retete    

Postari recente

publicat la 29.12.2013

Tort de sarbatoare

publicat la 23.12.2013

Fursecuri cu nuca si gem

publicat la 22.12.2013

Orez cu lapte pentru copii

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!

 
 
 
Retete preferate
Spic cu pui

Voturi:32

Langosi

Voturi:34

Pasca

Voturi:36

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]