TORT '' New Year''

de corina241 in Torturi, 1 Ian 2011 | 6827 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingura de cacao
  • 2 cuburi de ciocolata date pe razatoare
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 praf de copt

SIROPUL

  • 200 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura de zahar

CREAMA alba

  • 600 ml frisca lichida
  • 2 lingurite de miere
  • 1 pliculet gelatina
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie

CREMA neagra

  • 200g ciocolata menaj
  • 1 cubulet de unt
  • 250ml frisca lichida

GLAZURA

  • 120 g ciocolata menaj
  • 1/2 cubulet de unt
  • 2 linguri de lapte

Decor:visine confiate

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT '' New Year'':

Blatul: Albusurile le batem pana isi tripleaza volumul,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le frecam cu uleiul formand o maioneza subtire,turnandu-se apoi peste albusuri si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Faina,cacaoa si praful de copt se adauga in ploaie la sfarsit incorporand toate ingredientele amestecand usor.

Pregatim o forma rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt si punem intreaga compozitie a blatului pe care il dam la cuptor pentru 35 minute la foc potrivit.

Siropul: Intr-un ibric punem apa,zaharul si esenta de rom lasand sa dea un clocot.

Crema alba: Mixam frisca bine pana se intareste,adaugam mierea,laptele,apoi gelatina folosita conform instructiunilor.La sfarsit adaugam esenta de vanilie si mixam totul.Dam la rece pana la incorporarea tortului.

Crema neagra:Pregatim o craticioara pe care o punem pe bain marie.Cocolata usor topita impreuna cu frisca si untul le punem in craticioara si lasam sa se topesca ciocolata,amestecand continuu.Cand a ajuns la punctul de fierbere dam jos de pe aragaz si asteptam sa se mai raceasca.

Glazura:Amestecam toate ingredientele pe bain marie si lasam sa fiarba putin.

Asamblarea:

Luam blatul de tort si-l taiem in 3.Insiropam partea de jos,adaugam o parte din crema alba,apoi o ''fasie''subtire din crema neagra si dam putin la rece.Revenim apoi cu un alt strat de crema alba si continuam cu urmatoarea parte de blat(cea de-a 2 a),insiropam,punem,crema alba si neagra,iar apoi ultima parte a blatului si decoram cu glazura ,crema si visine.

A iesi un tort foarte inalt si buuunnn la gust!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT '' New Year''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inimi cusute