Prajitura cu foi si crema de lamaie

de corina241 in Prajituri, 16 Ian 2011 | 56597 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi

  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g faina
  • coaja rasa de lamaie

Crema

  • 1 l de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 cubulet de unt
  • coaja si zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Foile: Intr-un castron amestecam toate ingredientele si obtinem o coca usor lipicioasa.completam cu faina cat sa ne ajute sa o intindem pe dosul tavii de aragaz unde vom coace 3 foi.

Crema:Intr-o craticioara punem laptele rece,coaja de lamaie,adaugam faina in ploaie amestecand bine cu telul,dupa ce am adaugat galbenusul de ou si zaharul punem totul pe flacara,potrivita.Amestecam continuu pana incepe sa se ingroase si trebuie sa adaugam untul.Lasam pe foc pentru alte cateva minute(2-3) si stingem aragazul,timp in care nu lasam crema sa prinda crusta si amestecam pana se raceste pe jumatate,momentul in care adaugam zeama de lamaie.

Luam prima foaie,adaugam jumatate din crema de lamaie,punem urmatoarea foaie,apoi restul de crema si presam totul cu ultima foaie de prajitura.

Se taie in patratele dupa ce s-a racit,iar foile s-au inmuiat foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

alyaxe 1

22.03.2011, 16:30

am incercat si eu sa fac aceste foi, dar nu am reusit.aluatul era foarte lipicios si nu reuseam sa le intind,am respectat toate instructiunile pas cu pas.de ce ?se poate sa fie de la ulei sau de la amoniac?am folosit amoniu pt praj de la dr oetker.ast rasp .merci

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:39

am facut si eu o reteta asemanatoare si a iesit tare buna

ralu_ca 1

05.06.2014, 10:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]