publicat la 29.12.2013
publicat la 23.12.2013
publicat la 22.12.2013
Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!
Bucataras.ro
[email protected]
Tort panza de paianjen cu ananas
Blatul de cacao :Separam albusurile pe care le batem spuma tare si incorporam cu zaharul ,mixand in continuare pana obtinem acea bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca si o maioneza.apoi turnam in fir subtire in bezeaua lucioasa.La sfarsit incorporam faina in ploaie imreuna cu...
Ciorba de somn
Pestele se portioneaza in bucati potrivite,apoi se spala cu apa rece,se lasa la scurs si se presara un praf de sare. In aproximativ 2 l de apa se pune la fiert zarzavatul taiat marunt,cu un praf de sare.Rosiile coapte se decojesc si se dau prin razatoare si se pun in apa langa zarzavat....
Orez cu lapte
Orezul bine spalat,il punem la fiert in 500 ml apa. Cand bobul este aproape fiert,scurgem bine de apa si rasturnam orezul intr-un vas in care este laptele.Lasam sa fiarba pana ce boabele de orez s-au fiert bine,iar spre sfarsit punem zaharul.Acoperim vasul cu un capac si-l dam de pe...
Omleta de dimineata
Pregatim un bol in care batem ouale intregi. Cascavalul il radem pe razotoarea mica si-l punem in bol. Potrivim de sare si piper,apoi rasturnam totul in tigaie bine incinsa cu putin ulei. Kaiserul taiat in feliute subtiri il tragem la tigaie pana se rumeneste . Decoram cu ardei...
Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine
Branza maruntita (data pe razatoare) se amesteca cu ouale, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, faina si vanilia, pana se omogenizeaza. Coca trebuie sa fie moale, ca cea de cozonac. Am lasat-o la rece 2-3 ore. Din aluat am format colacei si bilute, perechi, in asa fel incat...
Cum se fierbe porumbul
Cum se fierbe porumbul. Porumbul trebuie sa fie in lapte pentru ca acesta este cel mai bun pentru fiert. Se curata porumbul de panusele si mustati,apoi se captuseste fundul unei oale cu panusele,punem stiuletii de porumb,iar peste ei se mai pun cateva panuse. Se toarna apa peste ei cat sa-i...
bomboane raffaello
Se amesteca zaharul cu laptele praf,la care se adauga nunca de cocos si apoi untul lasat in prealabil la temperatura camerei sau incalzit in microunde.La final adaugam smantana si napolitana maruntita. Se formeaza o compozitie ca in imaginea 2 si incepem sa modelam mici bilute rotunde,in...
Bagheta umpluta
Se face un amestec din ton, ardei rosu taiat cubulete si salata maruntita. Bagheta se taie pe lungime si se scoate miezul. Umplem cu amestecul de ton, ardei si salata, peste care adaugam putina sare si zeama de lamaie. Luam o bucata de folie alimentara, infasuram bagheta usor strans si dam la...
Spanac cu branza in aluat dospit
Aluatul: Intr-un castron se cerne faina,se pun ouale si sarea.Separat ,drojdia se dizolva in lapte caldut.Apoi,fara sa se lase la dospit,se toarna incet,cate putin peste faina cu oua.Se framanta si apoi se lasa 30 minute la dospit in loc cald.Cand s-a ridicat aluatul il framantam iarasi cu...
File de cod in aluat
Am pregatit aluatul:faina am pus-o intr-un lighenus de plastic,unde am facut un cuib si am presarat sarea apoi am pus oul amestecat.Laptele caldut impreuna cu drojdia le-am turnat in faina si am framantat.Am lasat sa se odihneasca 30 minute,apoi am intins jumatate din compozitie sub forma de...
Ursulet in omleta
Pregatim o craticioara in care punem uleiul,calim usor ceapa si morcovul,apoi adaugam orezul bine spalat si scurs.Daca avem zeama de la supa folosim o cana pentru a fierbe orezul si ii da un gust mai bun,daca nu punem sare,piper sau delikat. Omleta o facem din 2 oua,batute bine cu sare si...
Supa cu galuste de gris
Punem carne ala fiert,in apa cu 6-7 litri de apa rece,unde adaugam 1 lingura de sare.Fierbem la foc mic,spumuind des.Curatam morcovii,ceapa,telina si pastarnacul,apoi ardeiul caratat de seminte.Fierbem pana cand carnea si legumele sunt patrunse,dar nu foarte fierte.In supa ramasa adaugam...
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale
Migdalele se aseaza rasfirate pe o tava rezistenta la foc si se dau la cuptor la 200grade pentru 5 -10 minute. Intr-un castron incapator se pun 2 oua intregi si cele trei galbenusuri(oul ramas se bate separat,intr-un castronel,urmand sa fie folosit la finisarea suprefetei biscuitilor).Se bat...
Grisine invelite in prosciutto
Simplu si de efect!Luam feliile subtiri de prosciutto,le ungem cu putina branzica si apoi infasuram unul din capetele grisinei! BON APETIT!!!
Tortilla de patatas(omleta spaniola cu cartofi)
Cartofii se taie in felii subtiri si se vor praji in ulei la un foc mic pentru a evita prajirea excesiva.Se scot pe o bucata de hartie pentru a inlatura uleiul in exces.Ii punem apoi intr-un castron impreuna cu ouale batute cu sare si piper.La sfarsit adaugam si ceapa calita in prealabil in putin...
Melci cu usturoi si ierburi aromate
Se prepara aluatu l : Drojdia se dizolva in laptele caldut.Pregatim un lighenus de plastic,unde punem faina,iar in mijloc formam un cuib,unde presaram sarea,turnam laptele cu drojdia bine dizolvata si incepem sa le incorporam,imediat punem si oul,iar catre final cand aluatul este aproape gata...
Midii in sos alb
Carnea de midii(congelata) se pune in apa clocotita unde lasam 4-5 minute,apoi le scoatem cu ajutorul unei palete si le scurgem foarte bine. Pregatim o tigaie cu putin ulei unde punem midiile impreuna cu usturoiul tocat marunt.Tragem la tigaie pentru cateva minute( 3-4) amestecand...
Oua rosii... verzi si albastre
Scoatem ouale din frigider cu cateva ore inainte sa le punem la fiert.Le degresam cu apa cu detergent de vase.Le stergem bine si apoi le punem la fiert in apa cu sare. cand s-au fiert le lasam sa se raceasca,apoi luam un ciorap ,legam la capat si aplicam cate o frunza sau 2 de patranjel ,apoi...
Tort Iepuras De Paste
blatul :separam albusurile pe care le batem spuma,incorporam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul obtinand o maioneza lichida pe care o turnam in bezeaua de albusuri.Faina si cacaoa le turnam in ploaie,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o forma...
Poienita cu ciuperci (reteta nr 100)
Ciupercile se spala intregi si se trag la tigaie cu putin ulei si 2 catei de usturoi. Separat se caleste usor ceapa impreuna cu morcovul,apoi se adauga orezul spalat si stingem totul cu 300 ml supa de legume. Pregatim un vas rotund de yena pe care-l tapetam cu folie alimentara...
Mar copt
Spalam merele si le facem o decupatura in partea de sus,cea cu codita.Punem cate o lingurita dE zahar in scobitura fiecarui mar si dam la cupor pentru 7-8 minute. Asezam pe cate o farfurioara presaram scortisoara si cateva stafide. O bunatate!
Ceafa la gratar pe pat de legume
Ceafa de porc am batut-o pe ambete parti in folie de plastic cu ciocanul de snitele si am condimentat-o dupa gust. legumele le-am calit in putin ulei si am stins cu 200 ml supa de vita dupa care am condimentat cu sare si piper. intre timp am pregatit tigaia de gratar teflonata si am prajit...
Ciorba de peste
Preagatim o oala de ciorba de 3-4 litri si umplem cu apa. Tocam legumele: ceapa am taiat-o solzisori, telina si pastarnacul le-am dat pe razatoare, iar morcovul l-am taiat cubulete. Nu am calit morcovul pentru ca am folosit peste somn care este destul de gras. Am lasat sa fiarba legumele pe...
Tort Cifra 4
Blatul: Separam albusurile pe care le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste ,iar bezeaua devine lucioasa. Galbenusurile frecate cu uleiul se incorporeaza in beazaua de albusuri,adaugam faina treptat,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o tava dretunghiulara cu hartie...
Pui cu lamaie
Puiul bine spalat se aseaza pe un blat de lemn unde il condimentam atat cat ne place.Taiem lamaile in 4 si umplem puiul cu ele. Pregatim un vas pentru cuptor, punem puiul intreg si-l lasam cca 1 ora si jumatate (in functie de cat de patruns sau suculent ne place) la cuptor intorcandu-l pe ambele...
Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***
Blatul de cacao :Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa mixand...
Guguluf aperitiv
Pregatim un vas in care amestecam ouale, faina si smanatana. Incorporam sunca taiata cubulete, ardeii si maslinele, tocam verdeata marunt si condimentam dupa gust. Toate astea le punem intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 35 minute. Se serveste atat...
Prajitura turnata cu mere
Frecam ouale cu zaharul,adaugam uleiul si continuama sa frecam pana se incorporeaza.Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua,adaugand si laptele.Aluatul trebuie sa curga ,fiind mai gros decat aluatul de clatite.se tapeteaza o tava cu hartie de copt si turnam jumatate...
Milkshake de banane
Pregatim vasul pentru blender, punem banana taiata in 4 bucati,apoi zaharul vanilat si la sfarsit laptele rece.Mixam totul si-l servim imediat.
Tort de mandarine pentru Andreea
Pregatim blaturile in acelasi fel pentru fiecare:blatul de rulada,blatul alb si cel de cacao,astfel: Separam albusurile si le batem spuma tare,adaugam zaharul treptat mixand pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam peste bezeaua de albusuri.La final...