Prajitura cu ciocolata si nuca

de corina241 in Prajituri, 5 Ian 2011 | 5353 vizualizari

 

Scuze pentru decor;),dar este facut cu ''ajutorul'' Alexandrei....;)si cum nimic nu le putem refuza copiilor nostri,prajitura a iesit ASA!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1 :
  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 200g zahar
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 150g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 200ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • esenta de rom
  • 1 cub de unt
  • Glazura:
  • 200g ciocolata menaj
  • 150ml lapte
  • 1/2 cubulet de unt
  • Sirop:
  • 200ml apa
  • esenta d erom
  • 1 lingura de zahar

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca:

Blatul 1:Albusurile le separam de galbenusuri si le mixam pana se intaresc.Apoi adaugam zaharul continuand sa mixam pana se topesc toate cristalele si adaugam esenta de rom.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,turnandu-le apoi peste bezeaua obtinuta.La sfarsit incorporam faina,cacooa si praful de copt.

Tapetam cu hartie de copt o tava,punem compozitia de blat si dam la cuptor pana trece testul scobitorii.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.

Blatul de nuca:Procedam ca si la blatul de mai sus ,adaugand nuca la sfarsit.Acest blat este subtire si nu se taie,pastrandu-se intreg.

Crema de ciocolata: Intr-un vas punem frisca lichida,apoi ciocolata rupta in bucati si lasam sa se topeasca la foc mic.La sfarsit adaugam untul si dam la rece ,supa cre se adauga esenta de rom.

Siropul:Apa, zaharul si esenta se pun la foc mic lasand sa dea un clocot.

Glazura:

Ciocolata se pune in lapte intr-un vas pe flacara,asteptam sa se topeasca amestecand continuu,la sfarsit punem untul si amestecam bine.

Asamblare:

Blatul 1 se aseaza pe un platou,il insiropam,punem o parte din crema,apoi blatul de nuca,insiropat si el.Urmeaza cealalta jumatate din cantitatea de crema,iar ultima foaie de blat va fi cel de cacao.Punem glazura deasupra si decoram cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure