Tort fluturas aniversar

de corina241 in Torturi, 24 Iul 2011 | 7636 vizualizari

 

...un an in plus...hhmm...."31" ;)...o raza de speranta,o clipa de bucurie si-un suras promitator...
LA MULTI ANI!!!

 

INGREDIENTE

blat

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

crema:  (1+2)

  • 500ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata menaj
  • 2 linguri miere

  sirop:  

  • 1 esenta de rom
  • 250 ml apa 
  • 2 linguri zahar

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluturas aniversar:

blatul:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna cu cacaua si praful de copt.

crema:250 ml frisca lichida se mixeaza cu mierea si obtinem o crema alba bine inchegata. 

crema neagra:250 ml frisca lichida se pun la foc mic intr-un vas,se adauga ciocolata menaj si se amesteca pana ce se obtine o crema de consistenta unei glazuri.

siropul:apa cu esenta de rom si zaharul se pun la fiert si se da un clocot>

asamblare:taiem blatul in 2,il insiropam apoi adaugam crema alba oprim 3- 4 linguri pentru decor.crema neagra se intinde deasupra si se decoreaza cu restul de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluturas aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert diplomat cu piscoturi