Una dintre cele mai cunoscute retete din Sicilia (Italia), arancini sunt mici '' bile'' de orez de obicei umplute, care iau aceasta denumire datorita culorii portocalii ...
Reteta clasica presupune o umplutura cu ragu insa cu trecerea timpului au fost create peste 100 de retete de arancini cu diferite umpluturi.
In reteta siciliana se foloseste orez cu sofran... si cum am pregatit deja acest orez
si a ramas, am profitat de ocazie si am preparat acesti arancini .... trebuie putina rabdare dar merita! Sunt deliciosi !
Pentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html .
Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici, apoi o punem pe un servet de hartie pentru a elimina toata apa. La fel si sunca, o taiem cuburi mici.
Intr-un castron punem orezul si il amestecam bine cu 1 ou intreg .
Luam din compozitia de orez si formam o bila. La mijloc punem doua cubulete de mozzarella si unul de sunca. Acoperim bine cu orez.
Formam astfel bilele pana ce terminam compozitia de orez.
Pregatim intr-un mic bol faina, in alt bol 2 oua batute usor cu sare si un alt recipient cu pesmet (eu am facut pesmet din painea prajita) .
Luam fiecare bila de orez si o trecem mai intai prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet.
Prajim bilele formate in ulei incins pentru 3-4 minute, rotindu-le pe toate partile pentru a se praji uniform. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elmina uleiul in exces.
Se servesc calde sau reci.
Pofta buna !
1
Puteti inlocui sunca de curcan cu prosciutto cotto .
2
Puneti cate putine bile in ulei ,pentru a evita ca temperatura uleiului sa scada prea mult .