Rece.Buna.Delicioasa !!!
Spalam orezul si il fierbem respectand la o parte de orez - trei parti de apa, adaugand sare. Eu am folosit un orez cu bob lung, indicat pentru salate. Cand orezul a fiert , il punem intr-un castron si il lasam sa se raceasca .
Separat curatam morcovii de coaja, ii spalam , ii taiem intai in doua pe lungime apoi il taiem rondele.
Fasolea verde o rupem la capete apoi in bucati mai mici si o fierbem zece minute in apa cu sare. Cand a fiert ,o scurgem bine de apa.
Intr-un ibric punem apa, adaugamn ouale si le fierbem 10 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Dupa acest timp punem ouale sub jet de apa rece, astfel se vor curata mai usor de coaja . Curatam ouale de coaja si le taiem in opt felii fiecare pe lungime .
Rosiile le spalam , si le taiem in patru pe lungime .
In castronul cu orez, (cand acesta s-a racit ) adaugam morcovii, fasolea verde, ciupercile ,punem sare si piper dupa gust si amestecam cu ulei de masline .Punem apoi rosiile si ouale .
Servim salata rece !
Pofta buna !
1
Pentru un plus de gust , puteti adauga si putin otet balsamic.
2
Puteti folosi si rosiile tip cherry .