Deliciosi si numai buni acum la pachet si nu numai :)
Pentru aluat :
Pentru umplutura :
Pentru sirop :
Incepem prin a prepara aluatul.
Punem faina intr-un bol si maruntim drojdia peste faina .
Separat incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut NU fierbinte ) si punem si zaharul amestecand pana ce zaharul s-a topit .
Punem in bolul cu faina oul ,sarea si laptele si incepem sa framantam .Adaugam apoi uleiul pana ce obtinem un aluat elastic si nelipicios .
Acoperim bolul si dam la loc cald pana ce aluatul isi va dubla volumul .
Intr-un castron punem cacaua ,zaharul,apa si amestecam bine . Adaugam apoi nuca maruntita si amestecam .
Cand aluatul a crescut , intindem o foaie nu foarte subtire si pe intreaga suprafata punem amestecul de cacaua si nuca . Rulam aluatul.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit , taiem rondele sulul de aluat .
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rondelele de aluat si le ungem cu un sirop obtinut prin amestecul de apa si zahar .
Dam tava la cuptor la 180 grade pana ce melcisorii s-au rumenit usor pe margini .
Se scot,se lasa la racit si se servesc ...daca nu mai aveti rabdare, serviti-i calzi :)
Pofta buna !