Untul moale, la temperatura camerei, pune-l intr-un bol impreuna cu zaharul (cele 150 g) si galbenusurile. Mixeaza-le pana obtii un amestec pufos, omogen si cristalele de zahar sunt diluate.
Amesteca separat faina cu amidonul, praful de copt si cacaua.
Omogenizeaza apoi adauga totul peste crema de unt.
Intai cu lingura apoi cu mana omogenizam si framantam un aluat moale si compact pe care-l adunam intr-o bila pe care-o acoperim cu folie si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Scoate aluatul de la rece si modeleaza in palme bilute de aproximativ 14-16 g pe care le pui in zahar brun.
Apesi usor cu degetele peste ele sa le aplatizezi apoi pui biscuitii astfel formati in tava in care ai pus zaharul brun, cu partea de care s-a prins zaharul in sus.
Apasam cu degetul in mijlocul fiacerui biscuite pentru a forma o gropita care va fi umpluta cu ciocolata. Eu am apasat c-o jucarioara mica in forma de steluta.
Bagam tava la cuptor si coacem biscuitii la 175 grade, fix 15 minute.
Ii scoatem si-i lasam sa se raceasca in tava. Mai apasam putin si dupa ce-i scoatem sa adancim gropita din mijloc.
Punem ciocolata alba impreuna cu untul si apa intr-un bol pe care-l lasam pe baie de abur pana se omogenizeaza ingredientele.
Luam cu lingurita si umplem fiecare gropita din biscuite apoi lasam la rece.
Biscuitii cu ciocolata se pot pastra in cutii dar….nu rezista :)), se mananca foarte repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.