Shaorma este o mancare arabeasca care are la baza carnea alaturi de legume si sos si totul invelit intr-o foaie de pita.
In ziua de astazi insa modalitatile de a prepara o shaorma sunt nelimitate ... dupa gustul fiecaruia.
Noi de obicei cand preparam in casa shaorma punem carne din piept de pui sau de porc insa de aceasta data am ales sa o fac cu ton. Rezultatul: o shaorma delicioasa!
Pregatim ingredientele:
Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie.
Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce scurs de apa din conserva. Presaram putina sare si amestecam.
Ardeiul il spalam si il feliem fasii subtiri .
Castraveciorii murati ii trecem sub jet de apa rece, taiem capetele si apoi ii taiem fasii.
Maslinele negre, fara samburi le taiem in doua pe lung.
Rosiile le spalam si le taiem cuburi .
Pregatim o tigaie antiaderenta. Punem la foc iute. Cand tigaia s-a incins, punem o lipie cat sa o incalzim pe ambele parti .
Punem lipia pe planul de lucru. Intindem pe intreaga suprafata o lingura cu maioneza. Punem un strat de salata,apoi amestec de ton si porumb,ardeiul gras, castraveciorii murati, maslinele, cuburile de rosie si presaram sare daca mai este necesar .
Impaturim lipia, o invelim pe jumatate cu folie de plastic si servim.
Pofta buna !