Cozonac floare cu nutella

de - Andreea - in Dulciuri, 1 Sep 2015 | 6148 vizualizari

 

Dulce, pufos ...cam micut :)) ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 300 ml lapte
  • 200 g Nutella
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri de ou (+1 ptr uns )
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 2 linguri cu zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nutella:

Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut.

Intr-un castron punem restul de faina, galbenusurile , untul ( la temperatura camerei ), drojdia crescuta , un varf de sare si zaharul. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin laptele caldut si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios. 

Acoperim castronul cu un prosop curat sau folie de plastic si lasam la dospit la loc cald, in jur de o ora  sau pana ce aluatul si-a dublat volumul .

Dupa acest timp , luam aluatul, il framantam putin si il impartim in patru parti egale . 

Luam prima bucata si o intindem intr-o foaie subtire de forma rotunda. Luam o farfurie si taiem aluatul dupa forma ei . Astfel toate cele patru discuri de aluat vor fi egale . 

La fel procedam si cu celelalte trei parti de aluat. 

Luam primul disc, il ungem cu nutella, suprapunem cel de-al doilea disc, ungem cu nutella, suprapunem al treilea disc si ungem iar cu nutella. Incheiem cu cel de-al patrulea disc. 

Cand ungem cu nutella facem atentie sa lasam liber la margini . 

Luam un pahar si il punem in mijloc iar cu un cutit bine ascutit impartim discurile mai intai in patru, apoi in opt si la urma in 16 parti egale. Astfel vom obtine petalele. 

Luam cate doua petale, le rasucim de doua ori si apoi impreunam bine capetele.Procedam astfel cu toate celelalte petale . 

Punem floarea intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si lasam astfel pentru alte 20 minute. 

Inainte de a pune tava in cuptor, ungem floarea cu galbenus amestecat cu putina apa . 

Punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute . 

Cand floarea este gata , o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca si servim . 

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher