Paste cu ton

de - Andreea - in Paste, 3 Sep 2015 | 3769 vizualizari

 

Un pranz delicios :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste
  • 240 gr ton in ulei de masline
  • 100 gr porumb dulce
  • ulei de masline
  • 50 gr masline negre
  • 100 gr rosii tip datterini
  • 2 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • parmezan ( optional )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton:

Punem o oala cu apa la fiert .Cand apa incepe sa fiarba , punem sare si apoi adaugam pastele. Le fierbem 11 minute  sau in functie de tipul de paste folosit, le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Cand pastele au fiert le scurgem bine de apa . 

Intre timp punem o tigaie la foc potrivit. Punem putin ulei de masline si usturoiul curatat . Lasam cateva minute, cat sa ia uleiul aroma usturoiului dupa care aruncam usturoiul . 

Punem in tigaie tonul maruntit cu o furculita si scurs bine de uleiul din conserva si porumbul dulce , la fel, bine scurs de zeama din conserva . Presaram sare si piper dupa gust si lasam sa se caleasca putin. 

Maslinele, fara samburi, le taiem in doua pe lungime si le adaugam in tigaia cu ton si porumb, amestecand usor .  

Dupa cateva minute ,adaugam si rosiile spalate si taiate in patru . Daca folositi rosii tip cherry este suficient sa le taiati in doua . Amestecam in continuare si lasam 5-10 minute la foc potrivit . 

La final punem busuiocul proaspat spalat si maruntit si gustam de sare . 

Adaugam in tigaie si pastele , amestecam bine si servim. 

Se servesc calde , optional presarate cu parmezan . 

Pofta buna ! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu ton