publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.
Bucataras.ro
[email protected]
Mini pateuri din foetaj cu cirnati trandafir
Am lasat de cu seara aluatul de foietaj la dezghetat. Desfacem foaia si taiem patratele mici in care punem feliute de carnati pe care l-am feliat intre timp. Impaturim in colturi si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Batem oul cu putina sare, ungem pateurile cu ou si presaram...
Oua umplute cu piept de pui
Curatam zarzavatul si ceapa apoi impreuna cu pieptul de pui si boabele de piper punem la fiert. Ouale le spalam bine si le punem la fiert cu o lingurita de sare si otetul., pentru 20-25 minute. Dupa ce au fiert le lasam in apa rece pentru 10 minute apoi le decojim, le taiem pe...
Covrigei cu sare
350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat il facem de cu seara). A doua zi amestecam bine 250 gr faina cu untura, apoi aluatul facut de cu seara...
Castraveti umpluti cu telemea delaco si ceva fin delaco
Castravetele se spala se taie in doua apoi fiecare bucata in doua, obtinind astfel 4 bucati pe care le scobim bine cu o lingutita, le asezam pe un platou. Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt impreuna cu bucatica de ardei ,telemeaua se da prin razatoarea mica( cine are...
Omleta cu ardei si ceapa
Ardeiul, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, ouale se spala, se sparg si se bat impreuna cu laptele, sare si piper. Intr-o tigaie de teflon sau ceramica punem la prajit impreuna cu uleiul ceapa si ardeiul, lasam sa se caleasca pana devine usor sticloasa, apoi adaugam oul batut....
Oua umplute cu pate de ficat si telemea Delaco
Ouale se spala bine, apoi le punem la fiert cu putina sare si 1 lingura otet (se decojesc mai bine) lasam sa fiarba 15 minute, apoi le punem in apa rece si le lasam 5 minute. Le decojim, le taiem in doua, scoatem galbenusurile si jumatatile de ou le asezam pe o tava. Galbenusurile le pasam...
Rulada din cartofi cu costita afumata si ceapa
Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert cu sare. Costita se taie fasiute, ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu uleiul si 50 ml apa. Cand ceapa s-a calit se adauga costita si se potriveste de piper. Se mai lasa sa se caleasca apoi se pune de o parte la racit....
Cartofi umpluti cu telemea Delaco
Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii scobim de miez (asa ca sa ramana ca niste barcute). Intre timp dam prin razatoarea mica (sau una...
Chiftele la cuptor din carne de porc si piept de curcan
Carnea se macina, usturoiul se curata, se spala si se da prin presa de usturoi, cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Toate ingredientele se pun intr-un castron, se adauga pesmetul, mararul, sarea, piperul, boiaua si ouale. Se amesteca bine totul. Lasam la rece 15...
Jumari (gaigana) cu piept de pui si ardei
Pieptul de pui il taiem bucati mici apoi il punem in uleiul incins la prajit. Adaugam ardeiul feliat si mai lasam putin la prajit. Intre timp ouale le batem cu laptele, sarea si piperul si le turnam peste piept si ardei. Amestecam bine pana se rumenesc ouale, apoi intoarcem pe un platou. Decoram...
Langosi simpli si cu telemea Delaco
Faina o cernem intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem sarea, drojdia si zaharul, apoi punem 100 ml apa calduta si facem o maia pe care o lasam 10 minute sa creasca. Apoi ne apucam de framantat, adaugam si 50 ml ulei si framantam bine (aluatul sa fie putin mai elastic ca si cel de...
Omleta cu rosii,ardei si marar
Ouale se spala si se sparg, ardeiul se spala se toca fisiute, rosia se imparte in doua o jumatate se toca cubulete, o jumatate o folosim la produsul finit, mararul se spala si se toca. Ouale se bat bine cu sarea si laptele si se adauga mararul tocat. Intr-o tigaie se pune uleiul se incinge,...
Omleta cu ceapa verde
Se curata ceapa verde, se spala si se toaca, apoi se pune in tigaie cu cele 2 linguri de ulei. Ouale se bat impreuna cu laptele, sarea si piperul si se pune peste ceapa care am calit-o putin in prealabil. Intoarcem omleta in momentul cind s-a rumenit putin, apoi o intoarcem cu o paleta pe...
Ciuperci umplute cu dovlecei si marar
Se curata ciupercile, se aseaza intr-o tava unsa si condimentam cu sare, piper si vegeta. Coditele se spala si se toaca marunt. Dovlecelul se rade, se pune intr-un castron, se adauga coditele tocate, pesmetul, mararul tocat, ceapa si usturoiul tocate fin, oul. Se potriveste de sare si piper si se...
Omleta cu praz si ardei
Se spala prazul si ardeiul apoi taiem prazul rondele si ardeiul fisiute,punem uleiul in tigaie (Dry Cooker) si punem pe plita sa se rumeneasca putin Intre timp batem bine ouale cu laptele, potrivim de sare si piper si compozitia obtinuta se toarna in tigaie peste praz si ardei in mod uniform....
Dovlecei umpluti cu telemea
Se curata dovleceii, se spala, apoi se taie in 2 doua si cu o lingurita scobim miezul. Telemeaua o faramitam bine sau o dam prin razatoare, adaugam 1/2 pahar iaurt, pesmetul, ceapa tocata marunt, miezul de dovlecel, mararul tocat si oul. Se amesteca bine totul, apoi umplem dovleceii. Ungem o...
Piure de cartofi
Se curata cartofii, se spala bine, se taie in patru, se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa-i acopere. Adaugam ceapa intreaga si catelul de usturoi, potrivim de sare, acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic, spumam din cand in cand. Cand cartofii sunt fierti se indeparteaza ceapa si catelul...
Chec aperitiv cu salam
Se spala ardeiul si se taie cubulete mici, castraveciori se taie cubulete mici la fel si salamul. Intr-un castron spargem ouale si le mixam bine pana isi maresc volumul, apoi adaugam uleiul. Mai mixam un picut si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Cu o paleta incorporam de...
Painici cu chiftele din piept de pui
Prima si prima data am pus faina intr-un castron, am facut o adincitura in ea, am pus o lingura de zahar, o cana de apa calduta si am dizolvat drojdia. Am facut o maia cu putina faina si am lasat 15 minute sa creasca. Intre timp am curatat usturoiul, ceapa si cartofii si impreuna cu pieptul de...
Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco
Intr-un castron se pune faina in care se face o adancitura, se adauga laptele caldut, drojdia, zaharul si sarea si se face o maia care se lasa sa creasca 15 minute. Intre timp separam doua oua, albusul de galbenus si intr-o cratita topim margarina. Adaugam peste faina galbenusurile si Ceva fin...
Cartofi taranesti
Se curata cartofii si se spala apoi se taie (fiecare cum doreste) eu i-am taiat in doua ,fiindca nu au fost asa de mari,. Se pune intr-o oala cu putina sare la fiert . Cind sunt gata de fiert ii strecuram , intre timp cit cartofii fierb tocam ceapa, ardeiul si usturoiul si punem intr-o...
Sandvisuri cu ceva fin de la Delaco, cu verdeata si mozzarella
Prima data am prajit pinea,apoi am uns-o cu Ceva fin de la Delaco cu verdeata ,am taiat mozzarela Delaco fisiute, le-am aranjat pe bucatile de pine ,apoi am curatat ardeiul si l-am spalat, apoi l-am sters cu un prosop absorbant de apa. L-am taiat fisiute si am ornat senvisurile, la fel...
Aranci di riso cu piept de pui
Am spalat bine orezul si l-am pus intr-o oala la fiert cu putina sare .Trebuie sa fiarba pina absoarbe toata apa .Dam la o parte apoi mestecam din cind in cind sa se raceasca . Intre timp am batut bucatile de pipt si le-am prajit pe un gratar de teflon ..le-am...
Rosii umplute cu salata de vinete
Se spala rosiile si se decupeaza in partea de sus, apoi cu o lingurita scoatem miezul. Cu o lingurita sau cu un pos umplem rosiile cu salata de vinete (vezi reteta: http://www.bucataras.ro/retete/salata-de-vinete-cu-ardei-copti-si-usturoi-50650.html ), taiem capacelele pe jumatate si...
Garnitura cartofi umpluti
Am curatat cartofii cat mai subtiri cu putinta sa nu pierdem mult din ei, i-am spalat, am taiat o particica mica de la un capat si cu un cutit cu virf am scos miezul din ei. Miezul scobit il punem intr-o oala cu apa si il fierbem ca pentru piure. Tocam marunt ciupercile, ceapa si ardeiul si...
Placinta cu cartofi, telemea Delaco si varza calita
Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea si am pus sarea si drojdia si am mestecat un picut cu apa calduta; am lasat sa creasca maiaua un picut apoi am framintat bine si am lasat la crescut . Cartofii i-am curatat si i-am pus la fiert.Varza am taiat-o subtire am...
Omleta cu sunca presata si dovlecel
Prima data am curatat dovlecelul si l-am taiat feliute mai subtirele, l-am sarat un picut si l-am dat de-o parte. Apoi am taiat feliute sunca si am batut ouale cu putina sare, piper si laptele. Intr-o tigaie de teflon am pus untul, am adaugat feliile de dovlecel, le-am prajit bine pe ambele...
Chiftelute de dovlecei cu cartofi natur
Am curatat dovleceii si i-am dat prin razatoarea mare. I-am sarat si i-am lasat 10 minute, apoi i-am scurs de apa si i-am amestecat cu felia de paine sfaramata, piper, frunzele de patrunjel tocate, usturoiul zdrobit si apoi tocat marunt, ceapa tocata marunt, oul si am amestecat bine. Am lasat 10...
Omleta cu dovlecei si parmezan
Se curata dovlecelul de coaja, il taiem felii mai subtiri, se sareaza un picut si lasam 10 minute. Intr-o cratita de teflon punem untul si adaugam feliile de dovleac, prajim pe ambele parti sa fie rumenite, apoi adaugam ouale batute in prealabil cu 1-2 linguri de lapte, sare si un picut de...
Chec aperitiv
Se toaca marunt, marunt toate ingredientele : salamurile ,cascavalul(se rade ),ceapa, ardeiul cit se poate de marunt . Intre timp separam ouale, albusul de galbenus ,apoi se bate bine albusul cu putina sare ,se bate bine ,bine apoi adaugam...